2019. július 20., szombat, Margaréta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:55 Gyenge lesz az idei almatermés22:43 A nemzetközi helyzet fokozódik: Irán lefoglalt egy brit olajszállító hajót22:22 Addig mocskolódott a beszorult kezű tolvaj purdé anyja, hogy a katasztrófavédelem inkább törölte a bejegyzést21:47 Orosz üzenet Ankarának: ha Washington nem adja az F-35-ösöket, mi szívesen szállítunk Sz-35-ös vadászbombázókat21:21 Toroczkai az önkormányzati választásról: ott indulunk el, ahol van értelme20:35 Meghalt Heller Ágnes20:24 Eddig 12 ezren vették igénybe a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását19:45 Szelídebb húrokat pengetnek Salviniék - egyelőre marad az olasz kormány19:27 Hétfőn kezdődik a Szentendrei út felújítása18:50 Őfelsége szolgálatában?17:32 Nem is az oláh seregben harcoltak az "úzvölgyi" románok - bukaresti tanulmány támasztja alá a mi igazunkat17:21 Lemondott a koszovói kormányfő17:06 További emberölési ügyekben is vizsgálják a csantavéri bérgyilkos felelősségét16:48 Tovább mélyült az olasz kormányválság16:17 Merkel továbbra is állítja, hogy semmi baja
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Már a drogdílerekedés sem fizet elég jól: gumiabroncsok és villamosipari eszközök ellopására "kényszerült" egy sorozatbűnöző

A Szarvasi Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a büntetett előéletű 24 éves szarvasi férfinak, aki csalás és sikkasztás elkövetése mellett új pszichoaktív anyag kereskedelmével is foglalkozott.
A fiatal férfi a folyamatban lévő büntetőügy tárgyát képező első cselekményét még 2016 végén követte el, amikor egy szarvasi üzletből utólagos fizetés ígéretével úgy vitt el 60.000 forint körüli értékű villamossági termékeket, hogy többszöri kérés ellenére abból csak 20.000 forintot fizetett ki, a további 40.000 forint tartozása a mai napig fennáll.
A férfi 2019 elején egy kondorosi üzletből több mint 6.000.000 forint értékben vitt el szintén villamosipari termékeket, a számlát két szarvasi cég nevére íratta azzal, hogy az átvett anyagok azoknál kerülnek felhasználásra. Ezek a cégek azonban nem fizettek, ezért a sértett megkereste őket, azonban kiderült, hogy a gyanúsított tévedésbe ejtette, ugyanis a két gazdasági társaság a fiatal férfival megbízási szerződést nem kötött.
Egy szarvasi magánszemélyt is megkárosított a férfi, akitől 2018 novemberében későbbi fizetés ígéretével megvette a kocsiját. A férfi azonban nem fizetett, majd a járművet úgy adta vissza, hogy arról a több mint 400.000 forint értékű gumiabroncsokat, könnyűfém felniket és az eredeti féktárcsákat, valamint fékbetéteket leszerelte.
Mindezek mellett 2018 vége és 2019 tavasza között a férfi három személynek is értékesített több alkalommal új pszichoaktív anyagnak minősülő herbált, míg ő maga kábítószert fogyasztott.
A férfit ezen cselekményei miatt két rendbeli csalás, sikkasztás, új pszichoaktív anyaggal kereskedés és kábítószer fogyasztás miatt vonta felelősségre a nyomozó hatóság. A legsúlyosabb bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A letartóztatás indítványozására azért került sor, mert a férfi fiatal kora ellenére már három alkalommal volt büntetve és a részletezett bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el, fennáll tehát nála a bűnismétlés veszélye. Emellett a kiszabható büntetés mértéke miatt tartani lehet attól is, hogy a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. Mivel a nyomozás során az általa megszerzett villamosipari termékek nem kerültek elő, így fennáll a veszélye annak is, hogy azokat szabadlábon megsemmisítené vagy elrejtené.
A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványban foglaltakat maga is megállapíthatónak találta, ezért a férfi letartóztatását a mai napon 1 hónapra elrendelte - írja az ügyészség honlapja.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready