2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől09:02 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba08:43 Gaudiék bepereltek egy magyargyalázó szennyportált08:21 Maduro tárgyalna az Egyesült Államokkal
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Csak a törvényt herélte ki Zelenszkij: pedofil-nyilvántartás lesz, kémiai kasztrálás nem

Reklám

Volodimir Zelenszkij "ukrán" elnök aláírta a kiskorúak elleni szexuális bűncselekményekért elítélt személyek egységes nyilvántartásáról szóló törvényt – közölte internetes oldalán az elnöki hivatal és az ukrán parlament is.
A december 19-én a parlament által elfogadott törvény értelmében az ukrán igazságügyi-minisztérium vezeti majd azt a nyilvántartást, amelybe belekerülnek a pedofília miatt elítéltek adatai, közöttük az elkövetett bűncselekményük és a lakcímük. A nyilvántartásba bekerülők kötelesek lesznek a rendőrséggel közölni, ha megváltozik a lakhelyük vagy a munkahelyük.
Az információkat a bíróság jogerős döntése alapján vezetik be a nyilvántartásba. A jogszabály értelmében a nyilvántartáshoz a megyei ügyészségek és nyomozati szervek vezetőinek, ügyészeknek, nyomozóknak, továbbá a rendőrség és az ukrán állami nyomozó hivatal más meghatalmazottjainak lesz hozzáférésük. A benne tárolt adatokhoz hozzájuthatnak az oktatási és egészségügyi, valamint a gyermekekkel foglalkozó szociális intézmények is.
A törvény első olvasatában még szerepelt a pedofilok kémiai kasztrálása az elítéltek beleegyezésével, de ez a rendelkezés később kikerült a tervezetből.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready