2020. május 31., vasárnap, Angéla, Villő, Zengő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:36 Belgium kiállt a WHO mellett08:20 Júliusban indulnak a tengerparti üdülőhelyekre a charterjáratok07:59 Bűvös számot ért el a covidosok száma07:42 Kettős késelés Gyulán - egyik sérült nem élte túl07:30 Kilenc év után szállított újra asztronautákat a fedélzetén amerikai űrhajó - először magáncég06:52 Két csapat tíz koronavírusos játékosa miatt elmarad egy ukrán bajnoki22:38 Origo: elhagyta a Jákobbik süllyedő hajóját két zalaegerszegi tagja, ezzel megszűnt az alapszervezet22:07 Pompeo a kémkedéssel vádolt volt tengerészgyalogos szabadon bocsátását követeli Moszkvától21:56 A második világháború óta példátlan a mozgósítás a négererőszak ellen 21:15 Biztonságos turisztikai folyosóval mentené a menthetőt a spanyol kormány20:51 Tébolyult nacionalizmus helyett uniós zászlókat! - Kari Geri trianoni ötletén akadt ki egy rajongója20:26 Észak-Macedóniában az elmaradt választások miatt kellett meghosszabbítani a rendkívüli állapotot19:40 Gázsprére volt szüksége a rabláshoz a pesterzsébeti félszerzetnek19:23 Negyvenhét afrikai Kolumbuszt mentettek ki a Kanári-szigeteknél19:04 Gyöngyöspatai csoda: 11-re már végez a leckével az összes purdé, csak a tanároktól nem tudnak tanulni
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Csak a törvényt herélte ki Zelenszkij: pedofil-nyilvántartás lesz, kémiai kasztrálás nem

Reklám

Volodimir Zelenszkij "ukrán" elnök aláírta a kiskorúak elleni szexuális bűncselekményekért elítélt személyek egységes nyilvántartásáról szóló törvényt – közölte internetes oldalán az elnöki hivatal és az ukrán parlament is.
A december 19-én a parlament által elfogadott törvény értelmében az ukrán igazságügyi-minisztérium vezeti majd azt a nyilvántartást, amelybe belekerülnek a pedofília miatt elítéltek adatai, közöttük az elkövetett bűncselekményük és a lakcímük. A nyilvántartásba bekerülők kötelesek lesznek a rendőrséggel közölni, ha megváltozik a lakhelyük vagy a munkahelyük.
Az információkat a bíróság jogerős döntése alapján vezetik be a nyilvántartásba. A jogszabály értelmében a nyilvántartáshoz a megyei ügyészségek és nyomozati szervek vezetőinek, ügyészeknek, nyomozóknak, továbbá a rendőrség és az ukrán állami nyomozó hivatal más meghatalmazottjainak lesz hozzáférésük. A benne tárolt adatokhoz hozzájuthatnak az oktatási és egészségügyi, valamint a gyermekekkel foglalkozó szociális intézmények is.
A törvény első olvasatában még szerepelt a pedofilok kémiai kasztrálása az elítéltek beleegyezésével, de ez a rendelkezés később kikerült a tervezetből.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready