2020. április 7., kedd, Hermann, Árpád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:28 Kreml: elfogadhatatlan, hogy Amerika "privatizálni akarja" a világűrt17:50 Mégsem tétlenkedik e nehéz helyzetben az Európai Bizottság: elmondták, hogy nem szabad közegészségügyi kockázatként tekinteni a szuperhigiénikus cigányságra17:33 Franciaországban 45 százalékkal visszaesett a bűnözés a karantén hatására17:20 Történelmi csúcsra emelkedett a munkanélküliségi ráta Norvégiában17:13 Olasz statisztikai intézet: lehetetlen a válság következményeit felmérni16:51 FFP2 maszk itt készleten, gyors kiszállítással! Most csak 4990 Ft / 2 darab (x)16:21 Kamatot emelt a jegybank, 3000 milliárd forint értékben szállnak be a gazdaságvédelembe16:00 Olasz színészek szavalják magyarul Reményik Sándor ma is aktuális háborús versét15:51 Szijártó János: Meddig maradunk?15:37 A vörös április - 200215:12 Boris Johnson nem szorul lélegeztetésre, tüdőgyulladása sincs14:34 Bemutatták Németországban a járvány elleni védekezést szolgáló okostelefon-alkalmazást14:13 Negyven rezidens orvos is részt vett egy népes ivászaton Japánban, 18-an megfertőződtek13:55 Szegény gazdagok: a legvagyonosabbak bankszámláját is apasztja a járvány13:53 Kínai tudósok új, grafénszűrős arcmaszkot fejlesztettek 48 órás használatra
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Hétfőn megkezdik a kerti zöldhulladék elszállítását Budapesten

Reklám

Hétfőn megkezdi Budapesten a kerti zöldhulladék elszállítását az FKF Nonprofit Zrt., a társaság csak a biológiailag lebomló, FKF-logós zsákokat szállítja el.
Az FKF pénteki közleményében azt írta, március 2-án kezdi meg a főváros zöldövezetes kerületeiben a kerti zöldhulladék járatrendszerben történő elszállítását. Felidézték: a vonatkozó jogszabály szerint 2016. január 1-jétől a zöldhulladékot a képződés helyén, a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.
A százliteres kerti zöldhulladékos zsákok megvásárolhatók darabonként 235 forintos áron az FKF Nonprofit Zrt. II. kerület Fő utcai, és IX. kerület Ecseri úti ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékudvarokban, valamint a szerződött partnerek értékesítési pontjain, itt azonban a zsákok ára eltérhet a cég által meghatározottól.
Az értékesítő helyek címlistájáról az FKF ügyfélszolgálati irodáiban vagy az fkf.hu oldalon lehet tájékozódni. A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét is.
A társaság azt kéri, a zöldhulladékot az elszállítás napján legkésőbb reggel öt óráig, vagy az azt megelőző napon helyezzék ki az ügyfelek. A zsákokba lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, illetve gyom kerülhet, a legfeljebb karvastagságú faágakat pedig egy méteresre darabolva, összekötve kell kihelyezni a zsákok mellé. Amennyiben a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
A komposztálás során a begyűjtött zöldhulladékból minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül. A kerti zöldhulladék elszállítása a tervek szerint november 27-ig tart.
A körzethatárok, a zöldhulladék begyűjtésének napja kerületi bontásban, továbbá a zöldhulladék gyűjtéssel kapcsolatos minden fontos információ elérhető a társaság honlapján.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready