Bezár!
2021. április 21., szerda, Konrád, Zsombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 Hollandiában jövő szerdától lazítások lépnek életbe22:35 Nagy-Britanniában már szervezik az "újabb, az eddig beadott vakcinák hatását tovább erősítő oltási kampányt"22:24 Megállapodtak a bukaresti koalíció pártjai a kormányzás folytatásáról22:11 A kormányhivatal kapálni küldte Hadházyt21:39 A 25 ezer koronavírus-áldozatnak mondott halottal kampányolnak a nyomorult ballibek21:35 Putyin aláírta az idegen ügynökök választási részvételét szabályozó törvényt21:21 Ez aztán a független igazságszolgáltatás: Biden sajtótájékoztatón mondta el, milyen ítéletnek kell születnie a Floyd-ügyben20:53 Hiába a lendületes oltakozás, maszkban fogunk rohadni a nyáron is20:44 Egy volt szavazója kidobta kocsmájából a brit Munkáspárt elnökét, amiért támogatta a lezárásokat20:24 Amerikai lap: az orosz hadsereg számos vadászbombázót telepített az ukrán határ közelébe20:14 Vonatbaleset Újfehértónál - egy traktoros meghalt19:55 Egy héten belül 120 ezer orosz katona jelenlétére számít a kijevi banda19:38 Bulgáriában az eddig kormányzó GERB-et bízták meg kormányalakítással19:17 Harmincezer néző előtt kezdődött a kínai labdarúgó-bajnokság új idénye18:54 Nem tüntetők, hanem szélütések okozták a Capitoliumot védő rendőr halálát januárban
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Gábriel arkangyal segedelmével érkezik a márciusi Duo Gladii

Reklám

A március közepén megjelenő új Duo Gladiiban ismét számos izgalmas kérdést tárgyalnak a lap egyedi hangvételt tükröző írásai. A szellemi és történelmi témák mellett kiemelésre méltó az Egy harcos gondolatai legújabb része, mely a közéleti szereplés nehézségeinek átvészelésével kapcsolatosan ad támpontokat. Újdonság az Új Bábel felé Villámkérdések alrovata, melyben a jobboldal prominensei nyilatkoznak röviden fontos kérdésekről, most az amerikai elnökválasztásról és annak következményeiről. A lapszámot Gábriel arkangyal kegyelmébe ajánlják, akiről a hagyományos katolikus naptár szerint március 24-én emlékezünk meg. Alább folytatódik az ajánló.
Zoom
A Gladius Spiritualis rovat márciusi részében Kolonits László tradicionális jobboldaliság körvonalazására vállalkozó írásának bevezető része jelenik meg. Barcsa-Turner Gábor az Egy harcos gondolataiban nagyon unikális módon, komoly tapasztalattal a háta mögött a közéleti frontharccal járó megpróbáltatásokat veszi számba. Kónyi-Kiss Botond a jobboldaliság egyik alapfogalmát, a tekintélyt, és annak tiszteletét veszi górcső alá.
Folytatódik Baranyi Tibor Imre előző lapszámban megjelent írása, mely a harcművészetek szellemi vonatkozásait taglalja. Varázsló Macska legújabb fordításával a kamikaze szellemiség hazai recepciójához járul hozzá.
Aradi László atya, a Szent Magyarországért Testvérület papja ismét nagyon különleges témával foglalkozik, jelen számban a sajátságos középkori magyar katolikus liturgia bemutatásáról szóló írásának bevezetője lát napvilágot.
D. Fekete Balázs, mintegy folytatva a februári számban megjelent írását, most a Tavaszi ébredés hadjárat frappáns elemzését nyújtja. A Haditudósító rovatban Turbucz Péter az 1944 márciusában lezajlott szövetséges terrorbombázásokról ad viszonylag rövid, de annál megrázóbb összefoglalót, mely áprilisban folytatódik az 1944. áprilisi eseményekkel.
Az Új Bábel felé rovat vendégszerzője, Cserép Csaba a modern tudomány tévedéseiről és érvényéről ír különleges szemléletmódú cikkében. A rovat keretében új alrovat indul Villámkérdések címmel, melyben Titusz a jobboldal prominenseit szólítja meg röviden, egy-egy aktuális kérdés kapcsán. Jelen számban Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Horváth Róbert vallásfilozófus és Zagyva György Gyula, a HVIM társelnöke osztja meg véleményét az amerikai elnökválasztással kapcsolatban.
Brunner Balázs jelen írásában a kettős mércén alapuló liberális szólásszabadságot ostorozza. A ZugTáltos rovatban formabontó módon egy személyes élmény, egy furcsán végződött kerti party eseményei kerülnek terítékre. Nyilvánosságra hozzuk Barcsa-Turner Gábor harcparancsát, amely a HVIM tagságának íródott, de mindenki számára okulásul szolgálhat, aki a liberális modernitás elleni küzdelemben érintett. A Molnár Máté összeállításában elkészült Vármegyés krónika a január-februári eseményeinket összegzi.
A Szellemi ajánlóban Király Dávid egy népzenei albumot ajánl olvasóink figyelmébe, aminek középpontjában egy olyan hangszer áll, mely majdnem eltűnt az idők homályában. Petró Csaba egy Liszt Ferenc mű egyik tételére hívja fel figyelmünket. Magyar Sándor a francia ellenforradalom klasszikusa, Joseph de Maistre magyar nyelven a közelmúltban megjelent kötetét mutatja be. Torma Péter az öngyilkos Nyugat kollapszusát előre vetítő Gerilla című regény két részéről ír. Göncziné Csaba Zsuzsanna a Néri Szent Fülöp életét bemutató Legyetek jók, ha tudtok! című filmet ajánlja. Brunner Balázs és Csaba Enikő Ágnes pedig egy nagyon különleges hangvételű, felnőtt fejjel is élvzhető, számos tradicionális értéket megjelenítő rajzfilmet mutat be, melynek címe Avatar – Aang legendája.
Kérjük, a duogladii@hvim.hu e-mail címre küldött levelében jelezze, amennyiben szeretne hozzájutni a folyóirathoz! A felvidéki érdeklődők a hvim.somorja@gmail.com e-mail címre írjanak! Lapunk újságárusoknál nem kapható, és korlátozott példányszámban kerül kiadásra! A márciusi szám megjelenése március közepe környékén várható. A lapszámokat a megjelenést követően a lehető legrövidebb időn belül postázzuk a támogatóinknak.
Zoom
A 2021. márciusi lapszám tartalma:
Kolonits László: A tradicionális jobboldaliság sarokkövei I. Bevezető gondolatok
Barcsa-Turner Gábor: A közéleti frontharc próbatételei
Kónyi-Kiss Botond: A tekintélyről és annak tiszteletéről
Baranyi Tibor Imre: Az Alapelvek alkalmazása a harcművészetek területén II.
Rikihei Inoguchi: „Százmillió honfitársatok nevében” (Ford.: Varázsló Macska)
Aradi László atya: A magyar géniusz egykori nagyságának tanúbizonysága: Betekintés hazánk középkori liturgikus világába
D. Fekete Balázs: Frühlingserwachen – az utolsó páncélostámadás
Turbucz Péter: Az Ananké prológusa I. Az 1944 március-áprilisi szövetséges bombázások rövid kronológiája
Cserép Csaba: A tradicionalitástól a posztmodernig – a szcientizmus rabságában
Titusz: Villámkérdések – Az amerikai elnökválasztásról (válaszol: Gaudi-Nagy Tamás – Horváth Róbert – Zagyva György Gyula)
Brunner Balázs: A szólásszabadság valóban mindenkié?
ZugTáltos: Leszámolás a vesztes nemzettudattal. Egy baráti találkozó meglepő tanulságai – így terjed az elmebaj
Barcsa-Turner Gábor: Harcparancs
Vármegyés krónika. 2021. január – február (Összáll.: Molnár Máté)
HVIM: Köszönetnyilvánítás
Szellemi ajánló:
Zene – Egyszólam együttes: Zöld erdőben táncolnak. Dél-dunántúli magyar népzene hosszifuruglán (Király Dávid)
Zene – Liszt Ferenc: Sposalizio (Petró Csaba)
Könyv – de Maistre, Joseph: Elmélkedések (Magyar Sándor)
Könyv – Obertone, Laurent: Gerilla. Franciaország végnapjai / Barbárok ideje (Torma Péter)
Film – Magni, Luigi: Legyetek jók, ha tudtok! (Göncziné Csaba Zsuzsanna)
Film – Avatar – Aang legendája (Brunner Balázs – Csaba Enikő Ágnes)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready