A koronavírus-járvány a hátrányos helyzetűek számára mindennél nagyobb problémát jelent - kezdi "Mielőbb oltsák be a hátrányos helyzetben élőket is!" című közleményét a Gyurcsány-párt, alább az MTI-hez eljuttatott folytatás.
A mélyszegénységben élőknek nincs pénzük gyógyszerekre, vitaminokra, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra, gyakran nincs mód normális tisztálkodásra, így rosszabb egészségi állapotban is vannak. Magyarországon rengeteg településén nincs állandó háziorvos sem, és a regisztráció is nehezített pálya számukra, hiszen levélben csak az idősektől fogadták el a regisztrációt, de hátrányos helyzetű társainknak sok esetben internet-hozzáférése sincs.
A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, töröljék el az előzetes regisztrációt a védőoltásra, hogy mindenkinek egyforma esélye legyen mielőbb megkapni a vakcinát! Amennyiben nem hajlandóak megszabadulni a regisztrációnak álcázott adatgyűjtéstől, segítsék a rászorulókat, hogy minél előbb megkaphassák a védőoltást! Vigyenek oltópontokat a hátrányos helyzetű térségekbe, könnyítsék meg a regisztráció folyamatát helyi segítőkkel! Működjenek végre együtt az önkormányzatokkal! Niedermüller Péter polgármesterrel elkezdtük a tárgyalásokat az érintett szervezetekkel, hogy segítséget nyújthassunk a védekezésben, a megelőzésben, és hogy a rászorulók minél hamarabb hozzájuthassanak a védőoltáshoz. Ezeket a lépéseket elkezdtük Terézvárosban is, mert mi, európai magyarok senkit nem fogunk magára hagyni!
Oláh Lajos
A DK erzsébetvárosi és terézvárosi országgyűlési képviselője