Üdv, Kurucok! A politikai maffia által irányított média igyekszik elhallgatni az alábbi hírt, pedig az egyik leghíresebb magyar termékről, a minden időkben is exportképes magyar akácmézről van szó. Kérem egyúttal, hogy a mézhamisítók helyett igazi méhészeket támogassunk, közvetlenül tőlük vásárolva!

Dinnyés Kálmán irredenta méhei (Független illusztráció a Kuruc.info képarchívumából, Szabó Sándorné fényképét beküldte: N. E.)

Április elején, egy ellenőrzés során (ha jól informálódtam, akkor egy APEH, VPOP, ÁNTSZ, Állategészségügy közös akció) a dunavarsányi Aranynektár Kft.-nél olyan mennyiségû hamis mézet és mézhamisításhoz szükséges anyagokat találtak – cukor, enzimek, mézaromák stb. –, amit már képtelenség volt eltitkolni. Így az üzemet ellepték a hatóság emberei, és azóta is le van zárva, se ki, se be, sem ember, sem árú. A parlamenti pártok érdekköre viszont mindent megtesz azért, nehogy kitudódjon.
Hogy miért? 2007-ben a magyar mézexport 25 000 tonna volt. Magyarországon 15 000 tonna mézet vásároltak fel, a fennmaradó pár kilócska, valahogy „keletkezett”. A fent említett cég becsületes, magyar méhészek ezreit tette tönkre a mézpiaci árak lenyomásával, ráadásul a hazánkban található üzletek polcait (nem csak a multikét) elárasztotta silány termékeivel, aminek a valódi magyar mézhez köze sem volt! Ezen a 10 000 tonna hamisítványon évente 1-2 milliárd tiszta nyeresége volt, aminek egy része a cég „támogatóinak” zsebébe vándorolt. Többek között az OMME (Országos Magyar Méhészeti Egyesület), vagy említhetnénk akár az illetékes miniszter urat is (Gráf József) aki ismerte az üzemet, és maximálisan támogatta. (Még tábla is található az üzem bejáratánál, amin azt tüntetik fel, hogy milyen pályázatokból épült-szépült, márpedig jól tudjuk, hogy ma Magyarországon ki nyer nagy összegû pályázatot…)
Az információ egyszerûen leellenőrizhető, csak ki kell menni a telephelyre, és mézfelvásárlás után érdeklődni. Be sem engedik az embert a kapun, hanem közlik, hogy zárva az üzem.
Sajnos itt tartunk! A még megmaradt, exportképes áruk tönkretétele elérte a méltán híres magyar mézet is. Ezúton kérnék minden kedves jóérzésû magyar honfitársamat, hogy úgy támogassa a magyar mézet, hogy termelőtől (biztos mézet!) vásároljon, bárhol is legyen az országban. Hisz hál’ Istennek, Magyarország természeti adottságaiból kifolyólag nincs olyan szeglete az országnak, ahol ne lenne kis- vagy nagyméhész!
Tisztelettel:
Egy magyar méhész

(Kuruc.info)