"A Magyar Gárdától kér segítséget egy roma család

Az éjszakát is rettegésben töltötte a lábodi család

A Magyar Gárdát hívná segítségül egy lábodi cigány család, mert úgy érzik, a rendőrségtől nem várhatnak megfelelő védelmet. Az elmúlt napokban a családot feldühödött rokonok fenyegették és támadták meg, az érintettek azt sem értik, miért.
– A feleségemet vascsővel verték meg, a család másik tagjának az volt a vétke, hogy megpróbálta megakadályozni, hogy késsel menjenek neki, ezt az ujja bánta – mondta Bedegi János, miközben a palacsintát sütő asszony az arcán lévő foltot és fájós hátát mutatja. A bekötött kezű férfi pedig azt meséli, ha nem elég ügyes, akár a fejét is érhette volna a kés.

A több gyermeket nevelő család napok óta rettegésben él, azt mondják, intézetből szökött rokonuk és annak testvérétől kell tartaniuk.
– Mi nem vagyunk balhés család, igyekszünk szépen, nyugodtan élni. Nem tudjuk miért támadtak ránk, nem volt ennek semmi előzménye. Ha kicsit isznak, még rosszabb a helyzet és sajnos ez gyakran előfordul, pláne így segélyosztás környékén. Szerda éjszakára az ígérték, megölik az egész családot. Egyszerűen nem tudom, hova meneküljünk. Az édesanyám a kislábodi falurészben lakik, őt is féltjük, de nem tudjuk, mi a jobb: ha mi megyünk hozzá, vagy ha itt nálunk, a főutcai házban húzódunk meg.

A rendőrséghez hiába fordultunk, Nagyatádon azt mondták, amíg vér nem folyik, nem tudnak mit tenni. (Kuruc.info: tipikus, mindenkinek ezt mondják, akiket putriscigányok terrorizálnak. Fordított felállásban – pl. Gárda-felvonulás – meg azonnal, nagy erőkkel kivonulnak.) A helyi körzeti megbízott pedig annyit mondott, őt már ne is keressük ügyünkkel. Azt hiszem, nem tudnak mit tenni, és talán félnek is, hiszen ez a társaság nekik is beszólogatott már amikor intézkedni próbáltak.

Két hangadó van, ha őket el tudnák vinni, nem lenne semmi gond. Nem lehetünk minden éjszaka rettegésben, de már nem tudom, hova lehetne fordulni. Ölbe tett kézzel nem várhatjuk, hogy megöljenek minket. Ezért gondoltunk a gárdára, hátha felvállalják azt, amit a rendőrség nem mer.

Lassu István Lábod polgármestere, aki történetesen Bedegiék szomszédja, annyit mondott, tud a tettlegességig is fajuló problémáról, ami a család és rokonaik között van."
(sonline.hu; kommentálható)

Kuruc.info: ennyit a Gárda állítólagos, a balbiberális média által terjesztett “megölünk minden cigányt”-hozzáállásáról, "rasszizmusáról". Már a rendes romák is Tőlük kérnek segítséget a deviáns putrisokkal szemben…