2019. április 22., hétfő, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:35 Igazán menők voltak a Tápióbicskén "gengszterkedő" fővárosi fiatalok21:53 A rabbi szerint a kereszténység bálványimádás, megérdemeltük a Notre-Dame leégését21:01 Nem övezte valami nagy érdeklődés az észak-macedóniai elnökválasztást - második fordulót kell tartani20:14 Pszichológia és reklám: alattomos erővel veszi célba agyunkat a neuromarketing19:46 Zsidóváltás Ukrajnában: a humorista tönkreverte a csokigyárost18:59 Több rendszámmal is próbálkozott egy bélapátfalvi férfi, de egyik sem volt az igazi18:10 Lassan minden csomag mellé kell egy rendőr Ferihegyen17:51 Moszkva továbbra is kész német és francia megfigyelőket fogadni a Kercsi-szorosban17:09 Húsvéti robbantássorozat: katolikus templomokat és szállodákat sújtottak véres merényletek Srí Lankán17:04 Lépfenével fertőzött döghúst dolgoztak fel és árultak Békés megyében16:33 A hit magánügyek közé száműzése a baloldali, liberális, szocialista, nemzetközi eszmékből jött15:49 Erdélyi turnéra indulnak a Fölszállott a páva versenyzői15:01 Az MTVA feljelenti Sargentiniéket egy lopott kampányvideó miatt14:28 Még két napig gyűjthetnek ajánlásokat a pártok13:56 Ezeken a településeken rossz a levegő minősége
24 óra legolvasottabbjai

Extra ::

Ne használjunk Google Chrome-ot, lop tőlünk

Reklám

Az Internet Explorer és a Firefox után, a Netscape érdemei elismerései mellett történő kihalása mellett, miközben a partvonalról sipító hangon követel labdát az Opera, a Safari és millió egyéb webböngészőcske, a Google Inc. is előjött egy saját browserrel. Ez pedig a tegnap megjelent Google Chrome.
Eredetileg úgy terveztem, hogy megnézem, mit tud ez a cucc, és írok róla egy részletes ismertetőt, hiszen a Google már jó ideje csodákat ígér. A Chrome az első olyan browser, amely nem az 1995-ben megszületett, és azóta toldozott-foldozott szabványokra épül, azokat tápolgatva újabb és újabb beépülő cuccokkal, hogy 2008-ban is használni lehessen, hanem azt a filozófiát követi, hogy a web annyira megváltozott, annyira más - mert hiszen dokumentumok (weboldalak) nézegetése helyett ma már inkább alkalmazásokat futtatunk a böngészőablakban - hogy érdemesebb elvetni mindent, amit eddig tudunk, és ezekre az újmódi követelményekre támaszkodva fejleszteni egy böngészőt. A régi dolgok támogatását - HTML, JavaScript, szivárványos animgifek, fel-alá szaladgáló kiskutya, forgó króm @ jel támogatása, és a többi - pedig építsük ehhez extraként, hiszen ezek olyan egyszerűek, hogy inkább kiegészítők legyenek.
Mondom, eredetileg így terveztem, de közbejött egy apróság, ami miatt úgy döntöttem, ez a szoftver a büdös életben nem fog a gépem közelébe se jönni, s elemzés helyett inkább azt írom, mégpedig csupa nagybetűkkel, hogy:
SOHA, SENKI NE HASZNÁLJA A GOOGLE CHROME-OT!!
Ugyanis lehet, hogy nagyon szép, nagyon modern, és van benne körömolló is, de bizony befigyel a képernyőre egy kis szerződésszöveg is az első indításkor, amit a felhasználók 101%-a lazán lekattint, és el sem olvassa. Pedig ezúttal kellene, főleg a 11. pontot. Idézem, miért (magyarul lejjebb).
11. Content licence from you
11.1 You retain copyright and any other rights that you already hold in Content that you submit, post or display on or through the Services. By submitting, posting or displaying the content, you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free and non-exclusive licence to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any Content that you submit, post or display on or through the Services. This licence is for the sole purpose of enabling Google to display, distribute and promote the Services and may be revoked for certain Services as defined in the Additional Terms of those Services.
11.2 You agree that this licence includes a right for Google to make such Content available to other companies, organisations or individuals with whom Google has relationships for the provision of syndicated services and to use such Content in connection with the provision of those services.
11.3 You understand that Google, in performing the required technical steps to provide the Services to our users, may (a) transmit or distribute your Content over various public networks and in various media; and (b) make such changes to your Content as are necessary to conform and adapt that Content to the technical requirements of connecting networks, devices, services or media. You agree that this licence shall permit Google to take these actions.
11.4 You confirm and warrant to Google that you have all the rights, power and authority necessary to grant the above licence.
És most ugyanez magyarul - ámuljatok, bámuljatok, IGEN, ezt volt pofájuk beleírni!
11. Tartalmi jogok átadása
11.1. Ön megőrizhet minden szerzői és más jogot, amellyel már rendelkezik, a Szolgáltatás segítségével elküldött, továbbított vagy közzétett Tartalomra. A tartalom elküldésével, továbbításával vagy közzétételével Ön a Google számára örökös, visszavonhatatlan, világszerte érvényes, jogdíjfizetés alól mentes, nem kizárólagos jogot ad arra, hogy az Ön által a Szolgáltatás révén elküldött, továbbított vagy közzétett Tartalmat reprodukálja, átalakítsa, megváltoztassa, lefordítsa, közzétegye, nyilvánosan előadja, nyilvánosan megjelenítse, illetve terjessze. Ez a jogosultság csak arra a célra szolgál, hogy a Google népszerűsítse, terjessze vagy reklámozza a Szolgáltatásokat. Bizonyos szolgáltatások esetében ez visszavonható, a Kiegészítő Szolgáltatási Feltételekben foglaltak szerint.
11.2. Ön beleegyezik, hogy ez a jogosítvány arra is feljogosítja a Google-t, hogy az ilyen Tartalmat átadja más cégeknek, szervezeteknek vagy magánszemélyeknek, akikkel a Google kapcsolódó szolgáltatások nyújtásának céljából kapcsolatot tart fenn, és a Tartalmat e kapcsolódó szolgáltatások reklámozására használja fel.
11.3. Ön tudomásul veszi, hogy a Google, a Szolgáltatás nyújtásához szükséges műszaki eljárások során (a) továbbíthatja vagy terjesztheti a Tartalmat különböző publikus hálózatokon, (b) olyan változtatásokat eszközölhet az Ön által létrehozott Tartalmon, hogy azok megfeleljenek az adott hálózatok, eszközök, szolgáltatások vagy média műszaki követelményeinek. Ön tudomásul veszi, hogy ez a jogosítvány megengedi a Google-nak, hogy ilyen műveleteket végrehajtson.
11.4. Ön megerősíti és szavatolja a Google számára, hogy rendelkezik mindazon jogokkal, hatalommal és felelősséggel, amelyek biztosítják a fenti jogosítvány feltételeinek teljesülését.
Nos, ha nem lenne valakinek világos, a Google olyan szerződést írat alá a Chrome felhasználóival, amelynek értelmében minden adatra, ami a böngésző segítségével jön-megy, teljes rendelkezési jogot kap a cég. Ide értve képeinket, videóinkat, chat-beszélgetéseinket, e-mail üzeneteinket. Ezeket a Google-nak joga van tárolni, figyelni, és külön engedély nélkül felhasználni, közzétenni, terjeszteni, akár módosított formában is. Gyakorlatilag aki a Chrome-t telepíti, ki lesz szolgáltatva egy elérhetetlen amerikai mammutcég kénye-kedvének. És ha holnap a Google DVD-n kezdi terjeszteni a saját szellemi termékedet, filmedet, vagy bármit, amibe munkát fektettél, esetleg nem is a nagyközönségnek szántad, befoghatod a pofádat, és elmehetsz a sóhivatalba panaszra, mert még jogdíjat sem fognak fizetni neked. Na jó, azért legalább egy kicsit megtarthatsz a szerzői jogból. Feltéve, hogy az adott tartalomra azt még a Chrome-mal való feltöltés előtt megszerezted, különben...
Gratulálunk a Google jogászainak! Így kell egy dollármilliárdos szoftverprojektet az első napon kinyírni. A bloggerek világszerte cikkeznek erről a hihetetlenül alattomos húzásról, és máris mozgalom indult a Google Chrome bojkottálására. Tegyetek így ti is, ne töltsétek le ezt a pofátlan kémprogramot, és mondjátok el a barátaitoknak is, hogy maradjanak a Firefoxnál!
update: Hopp, beszart a keresőóriás a közfelháborodástól. Nézzétek csak, hogy megváltozott hirtelen a 11. pont a letöltési oldalon! Mindegy, nekem most már akkor se kell, ha csokireszelékkel szórják be. Anyátok!
update 2: Jarl ajánlotta szíves figyelmetekbe ezt a tartalmat: The Google Conspiracy
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready