Bába Iván a negyedik közigazgatási államtitkár, aki hamarosan távozik posztjáról, a Külügyminisztériumból - közölte szerdai számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap.

A napilap úgy tudja: Bába Iván prágai nagykövet lehet. Szakterülete a kelet-közép-európai politika, kiválóan beszél csehül, tótul, lengyelül, angolul és franciául is. Varsóban 1998 és 2000 között volt már nagykövet.
1978-ban szervezték be
Amit pedig az MTI elhallgat:
Bába 1998-tól 2000-ig varsói nagykövet volt, akkreditálva Belorussziába is; 2000-ben előbb helyettes államtitkár, majd még ugyanabban az évben közigazgatási államtitkár Martonyi mellett a Külügyminisztériumban, egészen 2002-ig, attól kezdve a mai napig a Fidesz Külügyi Hivatalának vezetője.
Bába Ivánt „Gyula” fedőnéven szervezte be 1978. augusztus 9-én a BM. III/III-4-a (a kulturális terület és a radikális ellenzék reakciós erőinek elhárítása) alosztályáról Horváth Miklós rendőr főhadnagy. Bába Iván tanár akkor szerkesztőként dolgozott a Magyar Rádióban. „Titkos megbízott” besorolásig vitte. 1994-től a Windsor Club Igazgató Tanácsának tagja. (Itt írtunk erről 2010-ben.)
(Kuruc.info - MTI nyomán)