Egy merevlemezt akart az elfogott elkövető elvinni, meg pár irodaszert. Valószínűleg politikai támadás történt - tájékoztatta portálunkat Pintér Tamás alapszervezeti elnök,
Az önkormányzati képviselő elmondta, éjszaka 11 óra körül gyújtották fel az irodát, minden porig égett, köztük felbecsülhetetlen 1956-os relikviák is, amit október 23-ra gyűjtöttek (eredeti zászló stb).
Az elkövetőt elfogták, egy hajléktalan volt, de nem dunaújvárosi, most látták először a városban. Gyújtássegítő anyagot is találtak nála, és csak a merevlemezt szerelte ki a számítógépből, továbbá elvitt pár írószert is.
Pintér Tamás érdeklődésünkre elmondta: politikai támadást sejtenek az ügy mögött, de ez semmiben nem akadályozza meg az elkezdett munkájukat, az elszámoltatást. "A sorozatos támadások csak erősítenek minket!" - tette hozzá.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(Kuruc.info)
Frissítés: A Jobbik közleménye: Megbízásra dolgozhatott a dunaújvárosi Jobbik-irodát felgyújtó férfi
A Jobbik megdöbbent azon, hogy vasárnap éjjel felgyújtották a párt dunaújvárosi irodáját, a tűzben pedig gyakorlatilag minden megsemmisült. Az eset azért is érthetetlen számunkra, mert az irodaházban több iroda is működik, a számos biztonsági szerelvény ellenére mégis a radikális erőhöz tört be az elkövető.
Az arra járőröző rendőr a gyújtogatót példás gyorsasággal elfogta. Meglepő, hogy ő hajléktalannak vallotta magát, ám a környéken senki nem ismeri, nála pedig irodaszerek mellett a párt alapszervezeti számítógépének merevlemezét találták meg. Emiatt élünk a gyanúperrel, hogy az elkövető megbízásra végezte tettét.
A Jobbik továbbra sem enged a megfélemlítésnek, a terror eszközeivel is hiába manipulálnak politikai ellenfeleink. A nemzeti erő minden ellene irányuló támadást túlél és folytatja munkáját a magyar emberek életének jobbá tétele érdekében.
2. frissítés: A dunaújvárosi Jobbik elnökségének közleménye:
Egyértelművé vált számunkra a katasztrófavédelem szakemberei által elmondottakból, hogy szándékos gyújtogatás történt az éjszaka a város központjában lévő irodánkban.
Ez a cselekmény nyílt és egyértelmű hadüzenet.
Az elmúlt évben önkormányzati képviselőnket, Pintér Tamást is több alkalommal telefonon eredménytelenül fenyegették, és ez egy elkeseredett lépés lehetett az elmúlt években tett feljelentéseinkre, amelyek fojtogatják a bűnösöket: zöld Sztk.-ügy, szennyvíztisztító-ügy, oligarchaügy…
De egyet leszögezünk: a dunaújvárosi Jobbikot és képviselőnket nem lehet ilyen aljas támadásokkal megfélemlíteni! Az eset arra jó, hogy rávilágítson, kik is a valódi terroristák ebben az országban! A Jobbik erősödik, a bűnösök meg egyre jobban küszködnek!
Az irodát felújítja a Jobbik, és megkettőzött erővel folytatja a munkát Dunaújvárosban!
Minden lehetséges törvényes eszközt fel fogunk használni, hogy megtaláljuk a megrendelőt, és példát statuáljunk!
Az elénk dobott kesztyűt tisztelettel felvettük!