Röviddel éjfél után rendőrök tartottak fokozott ellenőrzést a Sirályban. Schönberger Ádám, a Sirályt működtető Marom Budapest Egyesület képviselőjének beszámolója szerint a helyen 100-150 ember tartózkodott, amikor több tucat rendőr szállta meg a szórakozóhelyet. A VI. kerületi önkormányzat emberei ezzel párhuzamosan ellenőrzést tartottak a Sirályban, ahol megállapították, hogy a szervezők korábbi közlésének megfelelően nem végeznek tiltott kereskedelmi tevékenységet.

A rendőri akció idején a Sirályban a Negyed6negyed7 Fesztivál programja zajlott éppen. Meg nem erősített hírek szerint a Sirályból két embert állítottak elő, akik nem tudták igazolni magukat. A rendőrök valamivel egy óra után hagyták el a szórakozóhelyet.
Március 22-én a főváros megpróbálta bezárni a Marom Egyesület által üzemeltetett, az önkormányzatnak bérleti díjat nem fizető, illegálisan kereskedelmi tevékenységet végző zsidó szórakozóhelyet. Az incidens után Tarlós István főpolgármester mégis megengedte, hogy pészachig a zsidók megtartsák a Sirályt.
Frissítés: Tarlós már földön csúszik gazdái előtt: "rosszul időzített túlbuzgóság" volt a zsidó lebuj razziája
Feleslegesnek és a kerület "rosszul időzített túlbuzgóságának" nevezte Tarlós István budapesti főpolgármester a Sirály nevű belvárosi zsidó klubban tartott éjszakai razziát. Szerinte ezzel kommunikációs felülethez segítettek egy "zavaros motivációtól vezérelt csoportosulást".
A főpolgármester szombat délelőtt közleményben reagált a történtekre. Tarlós István azt írta, "az utóbbi napok fővárosi intézkedéseinek ismeretében feleslegesnek tartom a kerület rosszul időzített túlbuzgóságát: az eredménytelen húsvéti éjszakai razziát". Álláspontja szerint ezzel csak "érdemtelenül kommunikációs felülethez segítettek egy szabálytalanságot szabálytalanságra halmozó, zavaros motivációtól vezérelt csoportosulást, alkalmat adva a közvélemény ismételt félrevezetésére".
A főváros vagyonkezelő cége múlt pénteken szerette volna birtokba venni a VI. kerületi Király utcai ingatlant, de mintegy 80 fiatal megakadályozta azt. A klubhelyiség használatáról vita támadt a bérleti díjat nem fizető Marom Egyesület és a főváros között. Másnap a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) nyílt levelet intézett a főpolgármesterhez. Feldmájer Péter elnök és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató azt kérte Tarlós Istvántól, hogy "Magyarország Alaptörvényének szellemében" függessze fel a Sirály Klub bezárásának végrehajtását a zsidóság egyik legfontosabb ünnepe, a pészach végéig, azaz április 3-áig.
Kérésüket azzal indokolták, hogy a Marom Egyesület ebben az évben is meghirdette a szokásos közösségi széder estéjét, amelyen sokan szeretnének részt venni. Ezt követően Tarlós István vasárnap közölte: a zsidó pészachra és a keresztény húsvétra való tekintettel haladékot kap a Sirály. A városvezető az MTI-nek azt mondta: az ünnepek után az érintetteknek el kell hagyniuk a fővárosi tulajdonú ingatlant.
(Kuruc.info - HVG - Index - MTI nyomán)