2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu ::

A mai nap is holokausztozásról fog szólni - "roma túlélők" is fellépnek

Reklám

Ma van a "roma holokauszt" nemzetközi emléknapja, ebből az alkalomból Magyarországon is több helyszínen emlékeznek meg "a második világháború roma áldozatairól".
Budapesten a Holokauszt Emlékközpontban és a "Roma Holokauszt Emlékműnél" is megemlékezést tartanak.
A IX. kerületi, Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban délelőtt tartanak megemlékezést. Szita Szabolcs, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója mond köszöntőt, majd Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Makai István, a Roma Polgári Tömörülés és a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke mond beszédet.
Megemlékezés lesz este a "Roma Holokauszt Emlékműnél" a IX. kerületi Nehru parton, a Dohány utcában az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) épülete előtt, valamint a Pesti Jézus Szíve templomban, ahol jelen lesz Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.
Az Országos Roma Önkormányzat több vidéki emlékprogramon képviselteti magát.
Az ORÖ központi megemlékezését augusztus 6-án Budapesten, a Szent István-bazilikában tartja.
Az emléknap alkalmából pénteken kiállítás nyílik a VIII. kerületi Mátyás téri Gallery8-ban.
Zalaegerszegen a "roma holokauszt" emléknapja alkalmából Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester két "túlélővel" találkozik.
Békés városában az első és a második világháborús emlékműnél lesz megemlékezés.
A "romagyilkosságok" áldozataira is emlékeznek
A "romagyilkosságok áldozatairól" emlékeznek meg a kislétai gyilkosság negyedik évfordulóján, egyben a "roma holokauszt" emléknapján.
Számos szervezet, kulturális és közintézmény, valamint cég vesz részt abban a kezdeményezésben, amelynek keretében ma, a kislétai gyilkosság évfordulójához kapcsolódva levetítik vagy internetes felületükön közzéteszik a "romagyilkosságok áldozataira" és túlélőire emlékeztető kisfilmeket - tájékoztatta a szervező X Kommunikációs Központ az MTI-t.
Az akcióhoz csatlakozott többek között a Terror Háza Múzeum, a Snétberger Központ, az Otthon Centrum, a Libri, a Katona József Színház, a 100 Tagú Cigányzenekar, a Mandiner, a Telenor és az IBM, is.
A filmeket levetítik a Budapest Film mozijaiban, a Művészetek Völgyében és a Lőrinc pap téri Pesti Jézus Szíve templomban.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready