A Népszabadság szerint az elsődleges vizsgálatok befejeződtek a hétfő hajnali Lehel utcai bankrobbantás ügyében. A rendőrség most azt a verziót kommunikálja, hogy ATM ellen irányult a támadás, ám a lap úgy értesült, hogy bár a pénzkazetta szétrobbant, pénz nem hiányzott belőle.
Egyes rendőrségi forrásokra hivatkozva az újság azt írta szerdán, hogy "nem klasszikus értelemben vett távirányítású" pokolgép lépett működésbe. A rendőrség nyomozati érdekekre hivatkozva egyelőre sem a robbanószer anyagát nem hozza nyilvánosságra, sem azt, hogy a tettes miképpen hozta működésbe a pokolgépet - teszik hozzá.
Kovács Viktória, az ORFK szóvivője elmondta, hogy a helyszínelők több mint száz, a tettes azonosítására és a bizonyítási eljárás sikere szempontjából releváns anyagmaradványt rögzítettek, és küldtek tovább a szakértőknek.
A lap úgy tudja: a nyomozók a bank biztonsági kamerái és a környéken működő térfigyelő kamerák felvételei alapján próbálják rekonstruálni a történteket, és a rendőrség azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy a támadás célja az ATM kirablása volt. Banki forrásokból az újság úgy értesült, hogy az ATM páncélozott pénzkazettáját szétvetette a robbanás, de abból pénz nem hiányzik.
Azt a verziót, hogy egy bankautomata kifosztása sült el balul, a HVG egy rendőr forrása azért nem tartotta valószínűnek, mert az elkövetési módja szerinte nem passzol hozzá. Túl hangos, figyelemfelkeltő volt, illetve egyszerűen "béna", bár utóbbihoz hozzátette, hogy bűntett elkövetésekor a stressz miatt valóban jelentősen csökken a logikus viselkedés esélye, és triviális hibákat véthetnek az elkövetők.
(MTI nyomán)