Leszbikussá tehet egy pedofil nevelőapa - ezt állítja egy igazságügyi pszichológusi szakvélemény alapján készült vádirat két Komárom-Esztergom megyei lánytestvér esetében. A nevelőapa büntetőpere szerdán kezdődött.
Nevelt lányai éveken át tartó molesztálása, jogi nyelven szemérem elleni erőszak vádjával állítottak szerdán a Tatabányai Törvényszék elé egy középkorú férfit, T. K.-t. A vád szerint a férfi éveken át saját beteg szexuális vágyai kielégítésére használta fel felesége előző házasságából született nevelt lányait. Az 1991-es születésű idősebb lányt 2000-ben kezdte molesztálni, és a szexuális bántalmazás egészen a lány 16 éves koráig tartott, a négy évvel fiatalabb húg pedig 2006-tól 2011-ig szenvedte el a nevelőapa tetteit, áll a vádiratban.
Az ügyészség azzal vádolja a férfit, hogy több műszakban dolgozó felesége távollétét kihasználva hetente kétszer-háromszor molesztálta a lányokat, akiket halálosan megfenyegetett, nehogy beszélni merjenek.
A Tatabányai Törvényszék bírája, Detrői Ferenc szerda reggel úgy döntött, hogy a vád és a védelem egybehangzó kérését teljesítve részlegesen zárt tárgyalást rendel el. A lányok magánszférájának, személyiségi jogainak védelmében a bizonyítási eljárásról kizárta a nyilvánosságot, vagyis például a tanúvallomásokat, szakértői véleményeket kívülálló nem hallhatja. Az ítélethirdetés nyilvános lesz majd. A szerdai tárgyaláson a vádiratot még meghallgathatták az újságírók.
A vádiratban nemcsak arról volt szó, hogy az ügyészség szerint pontosan miket követett el a férfi nevelt lányai ellen, hanem arról is, mindez hogyan hatott rájuk. A vádirat kitért arra, hogy kamaszkorukban mindketten megváltoztatták a külsejüket, a nőies jegyeket igyekeztek magukban elrejteni, a hajukat levágatták, fiús ruhákat kezdtek hordani.
Az ügyésznő azzal folytatta, hogy mindkettőjük identitása megváltozott, jelenleg a homoszexuális orientáció a jellemző rájuk, és megfigyelhetőek rajtuk a súlyos érzelmi és szexuális trauma jelei. A vádirat végül ezt a megállapítást teszi: „A vádlottól elszenvedett szexuális cselekmények, és a sértettek nemi identitásának megváltozása között ok-okozati összefüggés állapítható meg.”
A tárgyalás után a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője közölte: „A vádlottól elszenvedett szexuális cselekmények és a sértettek nemi identitásának megváltozása közötti ok-okozati összefüggést igazságügyi pszichológus szakértő állapította meg.”
"Miért lenne baj az, hogy leszbikussá váltak?"
Nem elég az elszenvedett traumák sorozata, az esetről beszámoló Zsindex ezt még azzal tetézi, hogy előszed egy Faix-Prukner Csilla nevű pszichológust, aki "problémásnak tartja", hogy a vádirati kontextusban a ferde hajlamok kialakulása "valamiféle súlyosbító tényezőként" szerepelt, ami szerinte "burkolt heteronormativitásra" (a heteroszexuális irányultság "magasabb rendűként kezelése"), sőt, patologizálásra, betegségként feltüntetésre utal. (Mert az ugye semmiképpen sem beteg és természetellenes, hanem csudajó és normális dolog - a szerk.)
Zoom
Faix-Prukner, a deviancia egyik védőszentje
Szerinte ugyanis ennél az ügynél "érdekes volna eljátszani azzal a kérdéssel, hogy amennyiben úgy tekintünk a nemi identitás vagy szexuális irányultság megváltozására, mint az abúzus káros következményére és egy, az esetet súlyosbító tényezőre, akkor vajon ellenkező irányban is vizsgálnánk-e ezt a helyzetet, vagyis feltesszük-e, hogy valaki egészséges homoszexualitása vagy transznemű identitása egy abúzus hatására kárt szenvedett és patológiás heteroszexualitás vagy ciszneműség (biológiai nemmel való összhang) irányába torzult?" Valószínű, ez semmilyen hatóságnak nem jutna eszébe, sőt, pszichológiai kutatások sem irányulnak erre. Így azonban "azt üzenjük akár ennek a két lánynak is, hogy transzneműségük, és/vagy leszbikusságuk valószínűleg nem normális, hanem ártalom következménye, nem egy újonnan felfedezett/egészségesen kibontakozó, akár megtalált identitás" - hangzik a szabadelvű eszmefuttatás.
A pszichológus elképzelhetőnek tartja, hogy a lányok "harmóniában vannak leszbikus vagy transznemű identitásukkal", és ha "erre az identitásra ráterheljük, hogy az az abúzus miatt van, akkor elragadhatjuk tőlük azt a biztonságot, amit számukra ez az önazonosság jelenthet, és szégyenérzetet kelthetünk bennük nem csupán az abúzussal, de szexuális irányultságukkal/nemi identitásukkal kapcsolatban is".
Azt szerencsére még nem állapította meg Faix-Prukner pszichológus asszony (de talán hamarosan erre is sor kerül), hogy az éveken át tartó molesztálással sincs semmi gond, mert lehet, hogy a lányok "harmóniában vannak vele", és megsértjük a szegény pedofilok érzékenységét, ha "magasabb rendűként kezeljük" a normális szexuális kapcsolatokat...
(Kuruc.info - Zsindex korrigálva)