Nem mond le, függetlenként folytatja munkáját Haszilló Ferenc, Kecel polgármestere, miután harmadszor szavaztak neki bizalmat a város polgárai. A Bács-Kiskun megyei település vezetője erről hétfőn beszélt az MTI-nek.

"Lejárató hadjáratot indítottak ellenem, és ami legszomorúbb, ezzel a cselekedetükkel Kecelt is rossz hírbe keverték" - mondta a polgármester, akit egy 2012-ben titokban rögzített, nemrégiben nyilvánosságra került felvételen hallható "rasszista kijelentései" miatt kizártak a Fideszből, és lemondásra szólítottak fel.
A polgármester korábban a Hír TV-nek adott, lemondását kilátásba helyező nyilatkozatával kapcsolatban kifejtette: a keceliek erre a tisztségre nem azért választották meg, hogy "most felelőtlenül, talán az egyszerűbb megoldást választva hátat fordítson a városnak".
Soha ennyi együttérző ember szimpátiáját, támogatását nem tapasztalta meg, mint a napokban, nélkülük és a biztatásuk nélkül lemondott volna. Azt várják tőle, hogy vezesse a várost, ezért változtatta meg korábbi elhatározását - mondta.
Haszilló Ferenc hangsúlyozta, hogy egy fárasztó nap után valaki, akit bizalmas munkatársának tekintett, titokban rögzítette a szavait, és archiválta, hogy vele szemben felhasználják. Az elhangzottakért vállalja a maga felelősségét, "annak ellenére, hogy manipulálták a nyilvánosságra került felvételt" - mondta, hozzátéve, hogy őszintén sajnálja szavait, megköveti azokat, akiket megsértett.
Amit a felvételből nyilvánosságra hoztak, az szöges ellentétben van azzal, amilyen szellemben polgármesterként az elmúlt nyolc évben vezettem a várost, ezt mérlegelték a keceliek, akik a botrány után is kiálltak mellettem" - fogalmazott a polgármester. (Magyarul: miközben tisztában van a helyzettel, és tudja, hogy meg kellene fegyelmezni a cigányokat, be kellene fejezni a pénzelésüket és a tenyésztésüket, ő ennek éppen az ellenkezőjét tette az elmúlt nyolc évben, és ezt tervezi a továbbiakban is. Igazi Fidesz-tempó - a szerk.)
Haszilló Ferenc leszögezte: megérti és tudomásul veszi, hogy a Fidesz kizárta soraiból. Ugyanakkor úgy érzi, hogy a képviselő-testület tagjainak többsége is elfogadta az együttműködési ajánlatát, és kérésemet, hogy "teremtsünk békét és fogjunk össze városunk fejlődése érdekében" - fűzte hozzá.
(MTI nyomán)