2019. június 26., szerda, János, Pál, Upor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:28 Lemondott az amerikai határvédelemért felelős kormányszerv vezetője22:08 Megtalálták a német Eurofighterek fekete dobozát21:25 Teherán kivonja magát a megállapodás két pontjának teljesítése alól21:03 Rendőrség: felelőtlenség okozta a nyolcéves kislány halálát a MOM Sportközpontban20:45 A taxisok nyomására alaposan megnehezítették az internetes fuvarmegosztók működését Romániában20:16 Sajtóbejárást szerveztek Pakson a Csernobil című HBO-sorozat miatt19:24 Erdogan: megvizsgáljuk, miért nem tudtuk megértetni magunkat az emberekkel19:10 Így lehet kijátszani a Facebook balliberális prioritási algoritmusait a hírfolyamban18:54 Országszerte kánikula várható holnap18:33 Százezreket akart kizsarolni a fideszes képviselő, de megússza felfüggesztettel, mert beteg szegény18:15 Kálmán Olga ügyvédi felszólítást kapott a korábbi munkahelyéről18:05 Eladná magyarországi érdekeltségei egy részét a német E.ON17:01 Újabb aljas húzás a megszállóktól: műalkotásnak nyilvánították az úzvölgyi temetőben illegálisan felállított kereszteket - egy nappal a tárgyalások előtt16:44 Újabb eljárást indítottak az AfD ellen16:33 Valahogy megint intoleránsak voltak az elfogadást követelők
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Politikusbűnözés ::

Félmilliárd forinttól eshet el Ózd: a fideszes vezetés egy kapavágást nem tett, csak kifizette a projektmenedzsmentet

Reklám

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere írja Facebook-oldalán:
Elszámoltatás, felderítés 1.0
Kedves Ózdiak!
Amint azt a tegnapi bejegyzésemből is olvashattátok, a helyben csak Skanzen-projektként emlegetett, hivatalosan "Ózdi gyártörténeti emlékpark és élménykomplexum kialakítása" címet viselő beruházásunk egyelőre csak papíron létezik. A tények magukért beszélnek, hiszen annak ellenére nem kezdődött meg a beruházás, hogy a 496.063.000 forint vissza nem térítendő támogatásról szóló döntést már közel két esztendővel ezelőtt, 2013. január 15-én meghozták, a szerződést pedig városunkkal nem sokkal később meg is kötötték. Az, hogy mindössze négy hónappal a tervezett befejezés előtt még lényegében egy kapavágás sem történt, azt gondolom, mindannyiunk számára vérlázító.
Zoom
"Polgármester, csak azt kérem, egy kis segélyt adjon nékem" - eddig így szólt a nóta
A helyszínbejáráson szomorúan szembesültem azzal, hogy milyen nagy ívű, és látványos fejlesztéstől eshet el a város egyesek hanyagsága, nemtörődömsége miatt. Arra kértem tehát munkatársaimat, hogy vizsgálják meg és adjanak nekem, illetve rajtam keresztül a közvéleménynek számot arról, hogy mi vezetett idáig, miképpen fordulhat elő az, hogy a város akár el is eshet a közel félmilliárd forintos támogatástól.
A feltáró munka számomra is megdöbbentő eredménnyel zárult. Arról kaptam ugyanis tájékoztatást, hogy csupán egyetlen egy projektelem lett eddig az utolsó fillérig kifizetve. Ki nem találják, hogy melyik! A projektmenedzsment bérköltsége. E tevékenységre az elődöm kötött szerződést nem kevesebb, mint 7.713.600 forintos vállalkozói díj ellenében Pásztor Edina egyéni vállalkozóval. A számlák beérkeztek, a teljesítéseket Fürjes Pál leigazolta, a díjat az utolsó fillérig megfizette az önkormányzat, megfizettük mi, ózdiak.
Történt mindez úgy, hogy a vállalkozási szerződés már több mint egy hónapja le is járt, tehát eleve nem terveztek vele, hogy kitart a beruházás megvalósításának végéig. Szakértőim kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy nem csak erkölcsi, hanem polgármesterként jogi kötelességem is, hogy az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség előtt feljelentéssel éljek. Ezen túl azonban természetes számomra az is, hogy a köz pénzének visszaszerzéséhez szükséges lépéseket is megtegyem, ezért minden lehetséges úton-módon, ha kell, bíróságon fogom visszakövetelni a kifizetett összeget.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready