Szombaton délután többek megdöbbenésére Szolnok belvárosában, a Tiszai hajósok terén lévő világháborús emlékműnél valaki, vagy valakik Szálasi Ferencnek állítottak emléket - adott hírt a Szoljon.hu.
Zoom
Egy fotó érkezett a megyei portál e-mail címére, amelyen Szálasi Ferenc portréja volt elhelyezve a szolnoki Tiszai hajósok terén lévő világháborús emlékmű talapzatán két mécses és egy koszorú mellett.
A kép beküldője telefonon elsopánkodta, éppen arra sétált, amikor megpillantotta a különös képet, és nagyon megdöbbent, hogy egy emberiség elleni és háborús bűnökért elítélt személyre ily módon meg lehet emlékezni. (Valójában emberiesség elleni bűnökről van szó, az ítélkező bíró pedig a Rajk-perben első fokon szerepet vállaló hírhedt vérbíró, Jankó Péter volt. Az persze tény, az ítéletet nem változtatták meg azóta sem - a szerk.)
Az eset kapcsán az orgánum megkereste a városi önkormányzat illetékeseit, akik azt a tájékoztatást adták, hogy hozzájuk semmilyen megemlékezésről nem érkezett bejelentés, de azonnal gondoskodnak a fotó eltávolításáról az emlékműről.
A rendőrség a Szoljon.hu kérdésére azt a tájékoztatást adta, hogy a mellékelt fotó alapján bűncselekmény, vagy szabálysértés elkövetése
nem valósult meg, továbbá más hatóság részére, hatáskörébe tartozó jelzési kötelezettség sem.
Nem sokkal 16:45 után a közterületfelügyelők elvitték a képet, valamint a mécseseket és a koszorút.
(Szoljon nyomán)