Egy 37 éves budapesti férfi holttestét találták meg kedd este Szeged-Kiskundorozsmán, egy sportpálya melletti füves területen – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán.
A rendőrség a helyszíni szemléhez a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet központi szemlebizottságának közreműködését is kérte. Megállapították, hogy a férfi gyilkosság áldozata lett. A rendőrség emberölés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen – közölte.
A sportpálya melletti területet délelőtt a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola hallgatói csatárláncban, lépésről lépésre átvizsgálták, bizonyítékok után kutatva.
Szegeden van a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet helyszínelő busza is. A jármű - a rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint - zárt internetkapcsolattal rendelkezik, ami lehetővé teszi a bűncselekmények helyszínén rögzített ujj- és tenyérnyom azonnali továbbítását is, így az igazságügyi szakértő néhány perc alatt képes ellenőrizni, hogy szerepel-e az adatbázisban.
(MTI)
Frissítés: A Délmagyar úgy tudja, az áldozattal brutálisan végeztek: a torkát elvágták, és szíven is szúrták.
A holttestet lemeztelenítették, csak a cipője maradt meg.
A lap szerint az áldozatot egy labdarúgó találta meg, aki a kirúgott labda után futott a pálya szélére, ott találta meg a testet, ami legalább két napja a fűben fekhetett. Egy környéken lakó férfi szerint hirtelen felindulásból történhetett a gyilkosság, mert ha valaki el akar rejteni egy holttestet, azt nem a pálya mellett teszi meg.
(Délmagyar - Origó nyomán)