Emberölés bűntettének kísérlete miatt a Debreceni Nyomozó Ügyészség folytat nyomozást egy konyári férfi ellen, mert a gyanúsított a vám- és pénzügyőrség hivatásos állományú tagja, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának vezető tisztségviselője.
A hajdú-bihari főügyész, Pocsai Edit tájékoztatása szerint a Debreceni Járásbíróság nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, aki szóváltást követően késsel többször megszúrta az élettársát. A nő a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.
A 39 éves konyári férfi február 25-én kora délután a szülei által lakott ingatlanban tartózkodott az élettársával. Szóváltás után kölcsönösen bántalmazták egymást, annak során a gyanúsított a sértettet késsel többször megszúrta. Ezt követően a gyanúsított édesanyja visszaért a boltból és értesítették a mentőket - ismertette a főügyész.
A megkéselt nőt mentőhelikopterrel vitték kórházba Debrecenbe, ahol súlyos sérülései miatt sürgős műtétre volt szüksége, jelenleg is intenzív osztályon ápolják. Az eddigi adatok szerint megalapozott a gyanú, hogy az elkövető szándéka a sértett megölésére irányult - mondta Pocsai Edit.
(MTI)