Több újságíró és szerkesztő is felmondását fogalmazza a Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Magyar Nemzetnél és HírTV-nél - értesült a keddi Népszabadság, de a cikkben neveket nem említettek.
Simicska Lajos Mandineren tett vasárnapi nyilatkozata után "döbbent csönd" telepedett mindkét szerkesztőségre - mondták a lapnak az ott dolgozó munkatársak. Az interjúban Simicska lényegében ügynökvádat fogalmazott meg Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben. A médiatulajdonos egyik alkalmazottja szerint vasárnap vált nyilvánvalóvá, hogy Liszkay Gáborék igazat mondtak, amikor lelkiismereti okokra hivatkozva mondtak fel február 6-án.
A HírTV egyik munkatársa szerint a stáb azt várta, hogy a február 6-i ámokfutás után Simicska Lajos egy idő után lecsillapodik, és megköveti Orbánt, de a vasárnapi nyilatkozat ennek ellenkezőjére utalt. A HírTV-s forrás szerint több munkatársa már elkezdett telefonálgatni, hogy megtudja, van-e hely a március 15-én induló új, állami hírcsatornánál, a Magyar Rádiónál, valamint a Széles Gábor érdekkörébe tartozó Echo Tv-nél, illetve Magyar Hírlapnál.
A Népszabadság úgy tudja, hogy a Simicska-médiából távozó vezetők és újságírók heteken belül az újragondolt köztévénél köthetnek ki.
A Magyar Nemzet és a HírTV munkatársainak túlnyomó többsége elkötelezett fideszes, ezért számukra nehezen emészthető, hogy tulajdonosuk nyíltan támadja Orbánt, és erről nekik is a vezető hírek között kell beszámolniuk. Egymás közt elismeréssel beszélnek arról, aki önként távozott a médiabirodalomból. Köztük van Liszkay Gábor Magyar Nemzet-főrszerkesztő, helyettese, Csermely Péter, Élő Gábor, az Mno.hu főszerkesztője, Szikszai Péter, a HírTV vezérigazgató-helyettese, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, illetve Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, bár ő utóbb visszakozott. Több újságíró is távozott: például a Célpont négyfős stábja, Kovács Andrea, HírTV-s műsorvezető, Mentes Katalin, a HírTV híradójának főszerkesztője, Villányi Károly, a Magyar Nemzet lapszerkesztője és Vass István Zoltán, a Lánchíd Rádió műsorvezetője.
A hírek szerint Simicska ügynökvádja tette be a kaput Pető Zoltánnál, a Class FM hírigazgatójánál is, aki tegnap nyújtotta be lemondását.
(HVG - Nol nyomán)