Mély megrendüléssel értesült Molnár Lajos haláláról a Fidesz, amely közleményében őszinte részvétét és együttérzését is kifejezte az egykori tárcavezető gyászoló családjának.
Az egykori egészségügyi miniszter, parlamenti képviselőt, kórházigazgatót hétfőn, hosszan tartó súlyos betegség után 69 éves korában érte a halál. Molnár Lajos fül-orr-gégészként dolgozott, sokáig külföldön. Családjával a rendszerváltáskor tért haza. 1997 és 1999 között a Belügyminisztérium Központi Kórháza, majd 2004-ig a Szent István Kórház, majd 2005–2006-ban a MÁV Kórház főigazgatója volt.
Molnár Lajos 10 hónapon keresztül volt a második Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere. Az egyik legmegosztóbb politikus, miniszter volt, folyamatosan a népszerűségi lista legvégére került.
Kinevezése után ugyanis rögtön hozzálátott az egészségügy teljes átalakításához, radikális reformterveivel korábban soha nem tapasztalt indulathullámokat korbácsolt fel az egész országban. Hevesen támadták az orvosok, ápolók, gyógyszerészek, a betegek, az ellenzék, de olykor még saját pártja, az SZDSZ is.
Korábban írtuk: Elhunyt Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter - közölte a család kedden.
Az egykori egészségügyi miniszter, parlamenti képviselőt, kórházigazgatót hétfőn, hosszan tartó súlyos betegség után 69 éves korában érte a halál. Temetéséről később intézkednek.
(MTI - HVG)