Nyomkövetővel a lábán tört be egy budapesti lakásba egy házi őrizetben lévő méhteleki férfi, akinek az elfogását a Szabolcs megyei rendőrkapitányság ügyeletese szervezte meg Nyíregyházáról – közölték szerdán a rendőrség honlapján.
A Zsaru Magazinra hivatkozó közlemény szerint a 46 éves férfi vagyon elleni bűncselekmény gyanúja miatt volt házi őrizetben, de hatósági engedélyt kapott arra, hogy a lakóhelyéről Szombathelyre utazhasson ügyvédi konzultációra.
A szabolcsi főkapitányság ügyeletese az elektromos nyomkövető jelzése alapján figyelte a férfi mozgását, és amikor az a budapesti Nyugati pályaudvaron tartózkodott, fel is hívta őt. A mobiltelefonját azonban más vette fel, aki azt állította, hogy a gyanúsított otthon hagyta a készüléket.
Az ügyeletes nem sokkal később észrevette, hogy a gyanúsított már a Széll Kálmán téren jár, ekkor újra felhívta őt telefonon, és ezt a hívást a férfi már fogadta. A törzsőrmesternek ez gyanús lett, ezért azt mondta a férfinak, hogy maradjon ott, ahol van, járőrt küld érte, de ő továbbment, amit a nyomkövető folyamatosan jelzett.
A nyíregyházi ügyeletes értesítette az egyik budapesti kapitányságot, amelynek a járőrei hamarosan megtalálták egy háznál az éppen utcára lépő férfit. Próbált elmenekülni, de utolérték.
Időközben jelzés érkezett a rendőrségre, hogy a házban, ahonnan a férfi kijött, betörés történt. A nyomkövetős gyanúsított betörte az erkélyajtót, így jutott be az egyik lakásba, de végül zsákmány nélkül távozott.
A férfit a házi őrizet szabályainak megsértése miatt előzetes letartóztatásba helyezték, és a betörés miatt is eljárást indítottak ellene.
(MTI)