A Fidesz-vezérkar régóta elavultnak tartja a párt körüli médiaportfóliót, a Simicska–Orbán-harc tehát csak ráerősített arra a törekvésre, hogy új eszközrendszer kell. A leendő sajtóbirodalom központi cégét Habony Árpád és Győri Tibor veszi a nevére – értesült a Heti Válasz.
A projekt központjában egy új "holdingcég" áll majd, melyet Habony Árpád kormányfői tanácsadó, valamint a Miniszterelnökség államtitkári karából tavaly kikerült Győri Tibor vesz majd a nevére. Habony ezzel hivatalosan is kilép a piacra, titkos stratégából médiabefektetővé válik, s Győri személyében olyan társat kap, aki annak idején közelről "menedzselte" a Napi Magyarország létrehozását és a Magyar Nemzettel való összeolvasztását.
Az új "médiaholdinghoz" tartozik majd egy közéleti véleményportál – Via.hu néven –, egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, esetleg egy rádió, valamint egy üzleti hírportál, amely a Napi Gazdaság jelenlegi stábját hivatott „felszívni” - olvasható a Válasz.hu-n.