Szó szerinti ámokfutásba kezdett egy fiatal nő csütörtök késő délután a főváros V. kerületében: egy lopott autóval több száz métert száguldott a járdán, és letarolt mindent, ami az útjába akadt.
A Volvo valóságos csatateret hagyott maga után, nem kímélte a padokat, oszlopokat, a sofőr pedig akkor sem fékezett, amikor gyalogosok akadtak az útjába. Az autó öt embert gyűrt maga alá, akik csodával határos módon túlélték a balesetet.
Zoom
A képen jól látható, hogy mindent letarolt, ami útjába került (Fotók: Gaál Zoltán)
A szemtanúk szerint az egész jelenet az akciófilmeket idézte, olyan volt, mintha a sofőr menekült volna valaki elől. A Volvót vezető nő 23 éves, a Lánchíd irányából hajtott fel a járdára, és egészen a Hercegprímás utca és a József Attila utca kereszteződéséig jutott.
– Csak pár perccel korábban hagytuk magára a kocsiban – mondta el a Volvo neve elhallgatását kérő tulajdonosa, aki csak felszaladt egy ismerőséhez, a lánynak pedig az autóban kellett volna őt megvárnia.
Zoom
A mentősök stabilizálták a sérült állapotát
Egyelőre ő sem tudja, miért, de a nő átmászott a volán mögé, majd valahogy sebességbe tette a kocsit, és gázt adott. A dolga nem lehetett egyszerű, ugyanis a Blikk szerint még jogosítványa sem volt. Ehhez képest meglepő precizitással irányította a járművet: amikor nem tudott tovább menni a délutáni dugóban, először a kerékpársávba tért át, majd felhajtott a járdára, és ott száguldott tovább.
Zoom
Mindent elsodort
Többen azt mondták, hogy leg­alább 60-nal mehetett, közben pedig kidöntötte az elé kerülő oszlopokat. A száguldó autót egy villanyoszlop állította meg, a sofőrt a rendőrök elvitték.
(Blikk nyomán)