A felújítás alatt álló Sibrik Miklós úti felüljáróról hullottak a vasdarabok, a metró mellett a sínre is estek – írta a Metróért Egyesület. Emiatt nem jár a hármas metró Kőbánya-Kispest és Határ út között.
A BKK szerint pályahiba miatt nem jár a hármas metró, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Metróért Egyesület Facebook-oldalán szerepel a vasbetonos verzió. Az Egyesület szerint a lehulló elemek eltalálták az egyik, fordítóvágányokról kihaladó szerelvényt is, egy másik szerelvény vészfékkel meg tudott állni a lehulló építési törmelék előtt.
Az egyesület szerint tovább nehezíti a helyzetet, hogy a Nagyvárad téren egy szerelvényt félre kellett állítani meghibásodás miatt, a Lehel tér– Gyöngyösi utca közötti szakaszon pedig áramellátási zavar miatt csak korlátozottan lehet közlekedni.
(VS)
Frissítés: Jobbik: életveszélyes a hármas metró
A mai napon ismételten bebizonyosodott az, hogy a hármas metró teljes körű felújítása nem tűr halasztást.
Az M3-as metróvonal Magyarország legnagyobb forgalmú tömegközlekedési járataként, naponta 450-500 ezer utassal kiemelkedő szerepet tölt be Budapest közösségi közlekedésében. Jelenleg azonban életveszélyes körülmények uralkodnak a teljes vonalon, hiszen nem csak elavultak a szerelvények, de elhasználódott a kötöttpályás infrastruktúra is. A mai eseményekhez az is hozzájárult, hogy a folyamatos alulfinanszírozottság miatt nem csak a kötelező felújítások maradtak el, de a napi karbantartások is - írja le a kialakult helyzetet a Jobbik budapesti szervezete.
A nemzeti párt szerint be kell látnia az illetékes döntéshozóknak, hogy nap mint nap emberéleteket tesznek kockára ennek a halaszthatatlan beruházásnak az elodázásával. A budapesti Jobbik felszólítja a főváros vezetését, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a hármas metró teljes vonalát a lehető leghamarabb felújítsák, a szerelvényeket lecseréljék, az állomásokat pedig akadálymentesítsék - zárul a közlemény.
(Kuruc.info)