Kétmondatos választ küldött a Quaestor-vezérnek a miniszterelnök, aki Varga Mihályra osztotta ki a feladatot, hogy tárgyaljon Tarsoly Csabával arról, megmenthető-e a cégcsoport a vezérigazgató által javasolt modellel.
Eddig annyit lehetett tudni, hogy amikor a Quaestor-csoport csődvédelmet kért, március 9-én egyúttal Orbán Viktorhoz is fordult Tarsoly Csaba, a cégcsoport vezére, a miniszterelnök pedig rövid levélben válaszolt neki. A válaszlevelet azonban nem hozták nyilvánosságra. Eddig.
A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan a Népszava kérésére kiadta azt a válaszlevelet, amelyet Orbán Viktor küldött a Quaestor-vezérnek. Ebből kiderül, hogy nem is a miniszterelnök válaszolt, hanem megbízásából kabinetfőnöke, Nagy János írt Tarsoly Csabának.
Azt írta, hogy megkapták a levelet, majd hozzátette, hogy a kormányfő tájékoztatta Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert annak tartalmáról. A válaszlevélben a kabinetfőnök arról tájékoztatja még Tarsolyt, hogy a Varga Mihály által kijelölt tárgyalópartner még aznap felveszi vele a kapcsolatot.
Zoom
Arról eddig semmilyen hivatalos közlés nem szólt, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vagy az általa megbízott személy felvette-e végül Orbán Viktor válaszlevélben tolmácsolt ígéretének megfelelően a kapcsolatot a Quaestor-vezérrel.
(Origó nyomán)