Volt kormányzati szintű egyeztetés a Quaestor-csoport megmentéséről Tarsoly Csabával - ismerte el az Origó kérdésére a nemzetgazdasági tárca. A március 10-i egyeztetésen a cégvezető "elfogadhatatlan" ajánlatot tett Orbán Gábor pénzügyekért felelős államtitkárnak, így nem állapodtak meg.
Egy nappal Tarsoly Csaba segítségkérő levele után létrejött egy találkozó Tarsoly és a kormány képviselője között, ám azon elfogadhatatlan, "irreális" ajánlatot tett a cégvezető.
A találkozón az NGM közlése szerint Tarsoly Csaba ismertette a Quaestor helyzetét. Közölte, hogy súlyos finanszírozási problémái vannak, és nem tudja biztosítani a Quaestor által kibocsátott kötvények likviditását - ez amúgy egybecseng a levelében leírt helyzetjelentéssel.
Tarsoly Csaba tett egy "irreális és elfogadhatatlan megoldási javaslatot", amiben az államra terhelte volna a kártalanítás teljes költségét - ismertette az ajánlatot a tárca. Közölték: ezért az államtitkár "egyáltalán nem értett egyet a javaslattal, a tárgyaláson megállapodás nem született."
Korábban már napvilágra került: állami tőkeinjekciót kért az ügyfelek befektetése és persze a Quaestor-csoport megmentéséhez az azóta csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő cégvezető, Tarsoly Csaba a kormányfőtől. Az Orbán Viktornak írt levelet a kormány kedden hozta nyilvánosságra.
(Origó nyomán)