A Válasz.hu értesülése szerint április 9-én megalapították a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t, amely az új "jobboldali" (helyesen: fideszes) sajtóbirodalom központi cége lesz. Az egyik tulajdonos a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád.
Zoom
A Heti Válasz korábban már cikkezett arról, hogy új "jobboldali" (helyesen: fideszes) sajtóbirodalom van születőben, a Fidesz-vezérkar ugyanis régóta elavultnak tartja a párt körüli médiaportfóliót (a Simicska–Orbán-harc tehát csak ráerősített arra a törekvésre, hogy új eszközrendszer kell). A lap értesülése szerint április 9-én meg is alapították azt a – nevében is az "elavultság" ellentétét sugalló – Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt.-t, amely a "feje" lesz a most szerveződő médiacsaládnak.
Az MMG 50 százalékos tulajdonosa Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó, a holdingcég másik fele pedig Győri Tiboré; utóbbi az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt, akit Orbán Viktor "személye körüli" államtitkárnak is neveztek.
Az MMG székhelye az óbudai Perc utcában van, éppen ott, ahol jelenleg a Napi Gazdaság működik. Ezek után az sem meglepetés, hogy az MMG vezérigazgatói tisztségét az a Keresztesi Péter tölti be, aki most még a Napi Gazdaság ügyvezetője. (Az üzleti szaklap kiadója "perceken belül" átkerülhet a Magyar Nemzet éléről távozott Liszkay Gáborhoz, aki az MMG-től függetlenül építi fel a hagyományos, papíralapú hírfogyasztók megtartására szakosodott ellen-Magyar Nemzetet.)
A Heti Válasz korábbi értesülése szerint a Habony–Győri-féle MMG-hez tartozik majd egy közéleti véleményportál – Via.hu néven –, továbbá egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, esetleg egy rádió, valamint egy üzleti hírportál, amely a Napi Gazdaság jelenlegi stábját hivatott felszívni.
A lap szerint, az MMG első látható terméke a Csúri Ákos főszerkesztésével induló Via.hu lesz. A portál szerkesztői között feltűnnek majd a 2009–2010-ben háromnegyed évet megélt hetilap, a Nagyítás alapemberei, köztük Száraz Miklós György és Brém-Nagy Ferenc volt főszerkesztő-helyettesek, továbbá a Magyar Nemzettől korábban elbocsátott Torkos Matild. Vendégszerzőként Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap minden hátsót megjárt publicistájának munkájára is számítanak majd.
Frissítés: "megtestesíti mindazt, ami miatt a magyar politikát utálni szokás" - a Válasz.hu újabb cikke a témában
Habony Árpád utolsó dobása
Préritűzként terjedt internetszerte a Válasz.hu mai híre, miszerint bejegyezték az új, kormánypárti médiaművek alapcégét, amelynek ötven százalékos tulajdonosa a miniszterelnök tanácsadója, Habony Árpád.
Ismertük már korábban is a forgatókönyvet, az egyik vezető fideszes politikus árulta el, hogy gondban vannak Habonnyal, ugyanis rossz a Fidesznek, hogy a párt politikájának meghatározó embere amolyan rejtélyes figuraként kering Orbán Viktor körül. S, hogy éppen ezért azt tervezik: médiamogulként legalizálják Habony fideszes létezését.
Ennek vagyunk most szemtanúi.
Csakhogy. A „Ki Habonnyal a fényre” terv megálmodói kihagyták a számításból a főszereplőt, Habony Árpádot, aki egy személyben testesíti meg mindazt, ami miatt a magyar politikát utálni szokás. Ami biztosan tudható róla, az is zavaros, helye a közéletben minimum titokzatos, de mivel brutálisan túltolja a divatot, így vizuálisan is nehezen megkedvelhető figura, összességében tehát korunk hőse, márpedig korunknak most kizárólag negatív meg antihősei vannak, ilyen világot élünk.
Zoom
Vagyis igen nagy eséllyel az lesz most, hogy a Fidesznél villámgyorsan rádöbbennek: jobb lett volna Habony Árpádot ott hagyni, ahol volt, félhomályban Orbán Viktor mellett. De akkor már valószínűleg késő lesz.