Három erdőkertesi férfit keresnek a rendőrök a szerdai Király utcai lövöldözés miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az internetes oldalán csütörtökön.
A BRFK azt írta, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt indult büntetőügyben keresik a 49 éves idősebb Száva János Róbertet, a 21 éves ifjabb Száva János Róbertet és a 19 éves Száva Armandó Ferdinándot, mindhárman erdőkertesi lakosok. A rendőrség keresi a cigányok eddig ismeretlen társait is.

Idősebb Száva János Róbert, 49 éves
A rendőrség közleményében emlékeztetett arra: szerdán, nem sokkal 0 óra után a fővárosi, VII. kerületi Király utcában idősebb Száva János és társai egy ott tartózkodó társaságra a gyanú szerint többször lövéseket adtak le két, feltehetően gáz-riasztófegyverből. A helyszínről gépkocsikkal menekültek el, a támadás következtében a társaság két tagja könnyű sérülést szenvedett. (Szegények egészen biztosan a rájuk támadó gárdistások vagy esetleg más csoporthoz tartozó rasszista magyarok ellen védekeztek, és most a romaellenes hatóságok meg akarják hurcolni őket ártatlanul - a szerk.)

Ifjabb Száva János Róbert, 21 éves
A rendőrség kéri, hogy jelentkezzen az, aki a bűncselekmény idején a helyszínen tartózkodott, látta annak elkövetését, illetve tudja, hol vannak az elrejtőzött erőforrások.

Száva Armandó Ferdinánd, 19 éves, de már nagyon raj
Frissítés: két retek horogra akadt
Két férfit elfogtak a szerdai Király utcai lövöldözés miatt keresett négy férfi közül - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az internetes oldalán pénteken.
A BRFK azt írta, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást a VII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya idősebb Száva János Róbert 49 éves, Száva Armandó Ferdinánd 19 éves, illetve Sz. János Róbert 21 éves erdőkertesi, valamint V. László 26 éves esztergomi lakosok ellen.
Utóbbi két gyanúsítottat csütörtökön 19 óra 5 perckor Esztergomban elfogták, a többieket továbbra is körözik.
(MTI - Police.hu nyomán)