A gyanú szerint egy 37, egy 47, egy 50 és egy 52 éves férfi vert meg csütörtök délután a Nyugati pályaudvaron egy budapesti férfit. A rendőrség péntek reggel közzétette a fotójukat.
A police.hu közleményében azt írják, hogy a négy férfi ellen garázdaság gyanúja miatt indítottak eljárást. A rendőrség kéri, hogy aki látta a verekedést, vagy bármit tud az elkövetőkről, hívja az ingyenes telefontanút, a 06-80-555-111-en, a 107-es vagy a 112-es segélyhívót.
Zoom
A TV2 hírműsora szerint hajléktalannak nézték, "ezért" verték meg a férfit a MÁV alvállalkozójaként dolgozó vagyonőrök a Nyugati pályaudvaron.
A saját bevallása szerint súlyos betegséggel küzdő férfi azt mesélte a Tényeknek, hogy épp a családjához utazott volna haza, egy padon ült, amikor egyszer csak odament hozzá öt vasúti rendész, és belekötöttek, szidalmazták, hajléktalan cigánynak nevezték. A férfi a pályaudvari rendőrség felé menekült végül a támadói elől. Az őrök állítása szerint elvették a vonatjegyét és a telefonját, melyről kitörölték a felvételt, amit készített.
A Tényekben megszólalt egy másik férfi is, aki az áldozat segítségére sietett, de őt is megverték.
A MÁV szóvivője a műsorban megerősítette, hogy megtörtént az eset, a verekedőket kizárták a szolgálatból, és belső vizsgálat is indul az ügyben.
(HVG nyomán)
Frissítés: a TV2 videójából kiderül, tényleg cigány volt az "áldozat", akárcsak a barátja. Ennek fényében viszont valószínűsíthető, hogy más előzménye is van az esetnek...
2. frissítés: feladták magukat
A négy férfi a körözés hatására önként jelentkezett a kerületi rendőrkapitányságon - írja a Police.hu.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat K. János 50 éves és F. Tamás 47 éves budapesti, valamint H. Róbert 37 éves monorierdői és Cs. László 51 éves szobi lakosokkal szemben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a négy férfi 2015. április 16-án 3 óra körüli időben a Budapest VI., Nyugati pályaudvar 12-es vágányánál egy érvényes vonatjeggyel rendelkező, padon ülő férfit az épület elhagyására szólított fel. Amikor ő nem tett eleget ennek, K. János, F. Tamás, H. Róbert és Cs. László bántalmazta a sértettet.
A gyanúsítottak ellen a rendőrök 2015. április 16-án elfogatóparancsot adtak ki, majd ezt követően 2015. április 17-én délelőtt a férfiak önként jelentkeztek a kerületi rendőrkapitányságon.
Velük szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le - olvasható a rendőrség honlapján.