Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés az uniós százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani - nyilatkozta Csányi Sándor az OTP közgyűlése után.
Az OTP közgyűlését követő sajtótájékoztatón Csányi Sándor kérdésekre válaszolva elmondta, hogy miért tartja igazságtalannak, hogyha a "tisztességes" bankok állják a tisztességtelenek károkozásának számláját. Szerinte ez ugyanis úgy néz ki, mintha egy nem biztosított autóval okozott baleset után plusz egyhavi biztosítás befizetésével minden autóstól megkapná az új autó árát. A biztosítási összeg utólagos fölemelése 30 millióra tisztességtelen. Az OBA és a Beva összevonását nem elemezte a bank, de Csányi személy szerint szívesebben látná külön a két intézményt.
Az uniós pénzek terén nem tartom szerencsésnek - mondta Csányi -, hogy az a Miniszterelnökség alá tartozik. Ismerik a véleményemet Lázár Jánosról. Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés a százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani - tette hozzá.
Szóba került a Quaestor ügye, az, hogy Csányi éveken át együtt dolgozott Tarsoly Csabával. Csányi elmondta, 2010-ben a profi klubok jelölték Tarsolyt, nem ő választotta. Az elnőkségben aktív volt, a futball érdekében sokat tett, ami persze nincs összefüggésben egyéb tevékenységeével. De a Quaestort szakmai körökben mindig körüllengte bizonyos gyanú...
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy még nem eldöntött, mekkora bankkal marad jelen az OTP Oroszországban. A hitelkártya-értékesítéseket leállították, jelentős költségcsökkentéseket hajt végre a bank. Ukrajnában a két keleti régióban nincs üzleti tevékenység, ezen kinnlevőségekre száz százalékos céltartalékot képeztek. Amennyiben beindul a normál gazdasági működés, sor kerülhet tartalék feloldására. Ám, ha a legrosszabb, egy formális ukrán államcsőd jön, akkor az önmagában nem jelentene további veszteséget, sőt, ha ez fenntarthatóvá tenné az ukrán gazdaság működését, akkor az még pozitív is lehet.
(Napi.hu nyomán)