"Andy" Vajna filmügyi kormánybiztos kaszinókoncessziójáról és Habony Árpád tanácsadóról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva miskolci sajtótájékoztatóján kedden.
A miniszterelnök a Vajnáról szóló kérdésre válaszolva azt mondta: nagy profitot kíván a szerencsejátékkal foglalkozóknak, azért, hogy több pénzt tudjanak az államnak befizetni.
A Habony Árpádról való kapcsolatát firtató kérdésre pedig azt mondta: "Semmiféle hivatalos kapcsolatban nem állunk vele."
A magyar államnak vannak szabályai, ezek részben köztisztviselői, részben munkaügyi szabályok, szerződések alapján lehet ilyen kapcsolatot létrehozni - mondta Orbán Viktor. Habony Árpádra utalva hozzátette: "Ilyen szerződés nem létezik, és nem is létezik a jövőben sem."
Mint mondta, a politikai tanácsadóknak, a politikai ötletekkel a kormányt ellátók számát a minimálisra kell csökkenteni, a kabinetnek "az ilyen típusú tudást, ismeretrendszert" a Századvég Intézet biztosítja.
(MTI nyomán)
Frissítés: Orbán "lerázandó" témának tartja a kérdést, mert ha ő erre válaszol, akkor ki foglalkozik a nyugdíjasokkal?...