Több lövés is eldördült csütörtökön késő délelőtt a dunaújvárosi kórház előtt ­  - jelentették a Duol.hu olvasói. A lap több forrásból is úgy értesült, hogy két család vitája fajult tettlegességig, majd fegyverhasználatig.
A kórház előtti járdán több töltényhüvely látható, a rendőrök nagy erőkkel biztosítják a történtek helyszínét.
Zoom
Sajtóértesülések szerint a vitát, majd az azt követő lövöldözést az váltotta ki, hogy a kórházból hazaengedett újszülöttet hol helyezzék el. A Szent Pantaleon Kórház nem kívánt nyilatkozni az ügyben, mondván, az eset nem az egészségügyi intézmény területén történt.
Meg nem erősített információk szerint a történtek másik színhelye volt a kórház közelében található kávézó is, ide menekültek be az egyik család tagjai az újszülöttel.
A Fejér Megyei Rendőr­főkapitányság szűkszavú közleményt adott ki a történtekről:
"A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2015. április 23­-án 11 óra körüli időben egy dunaújvárosi egészségügyi intézmény előtt több személy összeverekedett, majd egyikük gáz­riasztó fegyverből lövéseket adott le. Az elsődleges információk szerint két személy megsérült. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket azonosították, a felkutatásuk és elfogásuk érdekében szükséges intézkedések jelenleg folyamatban vannak."
(Duol nyomán)