Képviselőhöz és sportemberhez is méltatlan az a viselkedés, amit Deák-Bárdos Mihály, a Fidesz miskolci képviselője tanúsított csütörtöki nyilvános fogadóóráján, amikor agresszív módon útját állta egy, a fórumról távozni készülő törékeny, többgyermekes családanyának - írja közelményében Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője.
Az egykori birkózó olimpikon azt sérelmezte, hogy a hölgy - az egyik média képviselőjeként - felvételt kívánt készíteni az eseményről, illetve kérdéseket tett fel arról, mit tett eddig Deák-Bárdos Lyukóvölgyért, többek között az illegális szennyvízelhelyezés, az illegális beköltözés, valamint a fokozódó tetvesedés visszaszorításáért. A Fidesz képviselője a felvételkészítést megtiltotta, a kérdéseket pedig provokációnak minősítette, végezetül agresszív módon elállta a fogadóóráról távozni készülő hölgy útját, felszólítva kamerája átadására - részletezi a történteket a nemzeti párt képviselője.
A magából kivetkőző politikus viselkedését az eseménynek otthont adó intézmény kamerái rögzítették, így bízunk benne, hogy a helyszínre kért rendőri intézkedés gyors eredménnyel zárul, a Fidesz miskolci frakcióját pedig felszólítjuk, hogy határolódjon el képviselőjétől, akinek cselekedetére nincs mentség. A felkészületlenségre nem agresszió a válasz, hanem tanulás. Ennek szellemében Deák-Bárdos Mihályt arra kérjük, a jövőben a lakossági fogadóórát ne keverje össze a birkózószőnyeggel, vagy ha ez nem megy, döntse el, melyik való neki. Mindenesetre ha így folytatja, képviselőként hamarosan leléptetik - zárul a közlemény.
(Kuruc.info)
Frissítés: A Fidesz szerint csakis jobbikos provokációról lehet szó
A Fidesz miskolci képviselőcsoportja szerint nem rajtuk múlt, hogy Miskolcon elszabadultak az indulatok. Az állítólagos provokátor már a birkózóból lett képviselő krumpliosztását is megzavarta szerintük. A fideszes Deák-Bárdos Mihály a hírek szerint inzultált egy nőt, aki kérdést tett fel neki.
Bejelentés alapján a miskolci rendőrkapitányság vizsgálja egy miskolci fogadóóra állítólagos körülményeit - közölte az MTI kérdésére Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Előzőleg a Jobbik bejelentette, hogy Deák-Bárdos Mihály, a Fidesz miskolci városi képviselője csütörtöki nyilvános fogadóóráján inzultált egy nőt.
A rendőrségi szóvivő hozzátette, hogy jelenleg adatokat, információkat gyűjtenek és tanúkat hallgatnak meg az ügyben. Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője az MTI-hez eljuttatott péntek reggeli közleményében azt írta, hogy képviselőhöz és sportemberhez is méltatlanul viselkedett Deák-Bárdos Mihály fideszes képviselő, amikor csütörtöki nyilvános fogadóóráján agresszív módon útját állta egy, a fórumról távozni készülő többgyermekes családanyának.
A krumpliosztás provokátora
Az ügyben pénteken megszólalt Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője. Azt mondta, hogy a nő korábban a Jobbik jelöltje volt, és tavaly szeptemberben már provokatívan viselkedett Deák-Bárdos Mihály krumpliosztásán is.
Most ugyanaz a személy "nyomult be" a Vasas Művelődési Központba provokatív kérdéseivel és kamerájával felszerelkezve - tette hozzá. Hollósy András közölte: a fogadóórán jelenlévő több mint két tucat érdeklődő választópolgár a tanú rá, hogy "nem Deák-Bárdos Mihályon múlt a rendezvény normális menete, rendje".
A hölgy által készített videofelvétel: 


(MTI - HVG - Alfahír nyomán)