Törvénymódosító javaslatot nyújt be a Jobbik a parlamentnek annak érdekében, hogy megszüntessék a dohányboltok külső elsötétítését, lefóliázását - közölte Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselője, szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
A politikus emlékeztetett a szerdai kaposvári dohánybolti gyilkosságra, amelynek szerinte "egyik közvetett, de egyértelmű okozója a korrupt Fidesz kapzsisága".
A Jobbik az egész trafiktörvényt visszavonná, de "tekintettel arra, hogy itt fideszesek pénzéről és fideszes haverok koncessziójáról van szó", nincsenek illúzióik ezzel kapcsolatban - mondta Mirkóczki Ádám.
Ezért hétfőn olyan törvénymódosító javaslatot terjesztenek be, amely megszüntetné a trafikok elsötétítését, lefóliázását, sőt egyenesen kötelezővé tenné az olyan kialakítást, hogy be lehessen látni - közölte a szóvivő, hangsúlyozva, hogy a trafikok jelenlegi lefóliázása bátorítja a bűnözőket.
Hozzátette, javaslatukkal a dohánybolti dolgozókat akarják védeni, akik minimálbérért vannak kitéve ilyen körülmények között ennek a munkának.
(MTI)