Az Ózdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két fiatalkorú személy ellen.
A nyomozás elsődleges adatai szerint 2015. április 27-én 21 óra körüli időben egy 67 éves domaházi férfi arra figyelt fel, hogy házának bejárata előtt ismeretlen személyek beszélnek. A házigazda a bejárati ajtót kinyitotta, és kérdőre vonta az ott tartózkodó két "fiatal fiút". A rövid párbeszéd során "vita alakult ki", és ekkor az egyik idegen egy nála lévő késsel megszúrta az idős férfit, majd a lakásba belépve pénzt követeltek tőle.
A sértett – aki előreláthatóan nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett - ekkor az egyik szomszédjához menekült át, ahonnan értesítették a rendőrséget.
A rendőrök megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 15 éves és egy 14 éves helyi fiatalkorú "fiú" gyanúsítható.
A rendőrök a bűncselekmény bejelentésétől számított egy órán belül elfogták és az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították a rablópáros 15 éves tagját, akinél megtalálták a sértett bankkártyáját, míg társát jelenleg is keresik.
(Police.hu nyomán)