Magánlaksértés elkövetése miatt indult eljárás kedden két férfi ellen. A támadás áldozatainak jogi képviseletét a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda látja el. Ügyvédjük szerint felmerül a "gyűlölet-bűncselekmény" gyanúja is - írja a Heol.hu "Roma családra támadt két férfi Egerben" című cikkében. Érdekes módon amikor "roma családok" vernek és/vagy ölnek magyarokat, azt nem hangsúlyozzák ilyen szépen, sőt, meg sem említik a származást.
A rendőrség eddig rendelkezésre álló adatai szerint két férfi kedden 17 órakor az egri Hatvanas ezred utcában bement egy családi házba, ahol az ott lakó két nővel "összeszólalkozott", majd az egyik férfi bántalmazta őket. A bántalmazás következtében a sértetteknek orvosi ellátást igénylő (de csak könnyű) sérüléseik keletkeztek.
A lap úgy tudja, a sértettek ismerték az elkövetőket (tehát bizonyára nem ok nélkül mentek be hozzájuk, és nem is azért, mert cigányok, ahogy a későbbi sugalmazásokban olvasható - a szerk.).
A helyszínre kiérkező járőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiakat előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták őket. Az Egri Rendőrkapitányság magánlaksértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Domonkos 23 éves és B. István 24 éves miskolci lakosok ellen. Velük szemben a további eljárást az Egri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le - közölte Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő.
Az esetről a Roma Sajtóközpont is elküldte cikkét a lapnak. Az alábbiakban tehát csak és kizárólag a színtiszta igazság olvasható.
Azt írják: két fiatal férfi a kerten át "szidalmazta és cigányozta a roma család egyik udvaron teregető női tagját" kedden délután Egerben. Szóváltást követően a kapun át behatoltak az udvarra. Ott először az éppen hazaérkező, egyébként rendőrnek tanuló tizenhat éves lányon "élték ki dühüket", és többször is fejbe ütötték, "valószínűleg boxerrel".
Zoom
Ezután berontottak a családi házba, ahol "a nagymama próbálta védeni a nappaliban lévő 7 éves unokáit az elmondása szerint őrjöngő, cigányozó fiatalok elől". A dulakodás közben "a földre került, ahol megrugdosták és egy éles tárggyal is megsebesítették a kezén és a nyakán". Az áldozatokat kórházba szállították, ahol látlelet is készült, már jobban vannak. A rendőrség elkapta a támadókat, akik szabadlábon védekezhetnek. A gyanúsítottakról úgy tudják, hogy az egri Eszterházy Károly Főiskola hallgatói.
Hozzátették azt is, hogy a támadás áldozatainak jogi képviseletét a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) látja el. Dr. Udvari Márton, a NEKI ügyvédje szerint a magánlaksértés vádja megáll, de ennél jóval többről van szó, hiszen személyi sérülés történt. Ezen kívül felmerül a "gyűlölet-bűncselekmény" gyanúja, hiszen a támadók az áldozatok származására tettek sértő megjegyzéseket, tettüket az eddig felmerülő tények alapján "ez motiválhatta".
(Heol nyomán)
Kíváncsiak lennénk a másik fél álláspontjára és "emlékeire" is, ha megírják nekünk, természetesen közzétesszük.
Frissítés: egyelőre csak a rendőrség álláspontját tudjuk közölni, de már az is alaposan megtépázza az amúgy a cigánybűnözők és a rajvédők számára meseszép történetet.
Íme:
Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő az egri Hatvanas ezred utcában 2015. április 28-án történtek kapcsán arról tájékoztatta a Heolt, hogy az esetről több internetes hírportálon megjelent cikkekben említett körülményekkel ellentétben a bűncselekmény során boxer használatára utalást nem tettek a sértettek.
Továbbá a feltehetőleg korábbi rossz szomszédi viszony miatt (tudjuk, mit jelent cigány közelében lakni - a szerk.) kialakult bántalmazás során könnyebb hámsérülésük keletkezett a sértetteknek.
A megjelentekkel ellentétben a 16 éves sértett nem rendőrségi oktatási intézmény tanulója vagy hallgatója.
Az Egri Rendőrkapitányság a büntetőeljárásban az eset minden körülményét - így annak motivációját is - vizsgálja.