Két kísérleti projektet indít az elektronikus jegyrendszer tesztelésére a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.: Debrecenben a mobiltelefonos vásárlást, Budapesten pedig a kártyás felhasználást tesztelik majd - mondta Veres Mihály, a társaság vezérigazgatója az M1-en péntek este.
Az elektronikus jegyrendszer bevezetése céljának azt nevezte, hogy korszerű technológiával segítsék a közösségi közlekedés egyszerűbb igénybevételét.
A vezérigazgató elmondta: két kisebb kísérleti projektet fognak indítani, hogy megismerjék, a felhasználók hogyan viszonyulnak a rendszerhez.
Debrecenben kifejezetten a mobiltelefonos vásárlást, a fővárosban pedig - mivel itt találkozik a Volán és a MÁV a fővárosi közlekedéssel - a kártyás felhasználást szeretnék tesztelni, vagyis, hogy egy kártyával lehessen minden közlekedési módot igénybe venni.
Veres Mihály beszámolt arról is, hogy közvélemény-kutatással kívánják felmérni a lakosság és a települések igényeit az elektronikus jegyrendszerről. Mint mondta, a cél az, hogy a rendelkezésre álló technikai megoldások közül azt válasszák ki, amelyik a legközelebb áll a fogyasztói igényekhez.
A vezérigazgató egy szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, a rendszer idén még kísérleti jelleggel, jövő tavasztól élesben működik Debrecenben, 2016 végén pedig országosan.
(MTI nyomán)