Mindhárom nagy magyarországi mobilszolgáltató átalakítja roaming-díjszabását: a Telekom hétfőn közölte, hogy új roaming-kedvezményeket, egyes csomagoknál díjmentes szolgáltatást vezetett be, a Vodafone már korábban bejelentette, hogy egyes csomagoknál eltörli a roaming-díjakat, és a Telenor is a roaming-díjszabásának átalakítását tervezi.
A Vodafone április elsején jelentette be, hogy aznaptól eltörli az európai roaming-díjakat az új lakossági és üzleti korlátlan Red csomagjainál.
A Telekom hétfői közleménye szerint 2015. május 1-jétől új roaming-kedvezményeket és -ajánlatokat vezettek be. A lakossági ügyfelek számára kínált legnagyobb, korlátlan belföldi beszélgetést kínáló díjcsomag mellé például díjmentes roaming telefonálást (hívásindítást és fogadást) és üzenetküldést biztosít a hazai és azon EU-országok hívószámainak irányába, ahol az ügyfél éppen tartózkodik, "roamingol".
A Telenor is azt közölte az MTI érdeklődésére, hogy átalakítja romaing-díjszabását, és hamarosan megjelennek az új ajánlatok.
(MTI nyomán)