Egyetlen év alatt megtízszereződött a gyermekveszélyeztetések száma Miskolcon, ezzel együtt tovább nőtt a gyermekek, vagyis a 14 év alattiak által elkövetett erőszakos bűncselekmények, rablások száma is. Szebb jövő helyett sötét jövő vár Miskolcra, ha a folyamatot nem sikerül megfordítani, mondta pénteki sajtótájékoztatóján a Jobbik helyi frakcióvezetője.
Jakab Péter szerint a gyermekveszélyeztetés és a gyermekbűnözés kéz a kézben jár egymással, hiszen a veszélyeztetett gyermekek - követve szüleik példáját - gyakran a bűnözés útjára lépnek. Miskolcon folyamatosan nő a gyermekek által elkövetett szándékos testi sértések, rablások, garázdaságok száma úgy, hogy közben nagyon sok eset rejtve marad a hatóságok előtt. Mi lesz itt, ha ezek a gyerekek felnőnek – tette fel a kérdést a frakcióvezető, aki szerint megfelelő hatósági, gyermekvédelmi munkával a folyamat visszafordítható lenne.
Ma ehelyett – tette hozzá – a rendőrség szerint nem követ el gyermekveszélyeztetést az a szülő, aki lopni viszi a gyerekét, a gyermekvédelem munkatársai pedig sokszor elnézik, hogy a gyerekek éheznek, csak mert a szülő elissza a családi pótlékot: hatósági intézkedés kezdeményezése helyett segélycsomagokkal konzerválják a problémát, miközben a gyermekek torz mintákat követve nőnek fel.
Jakab Péter úgy véli, ezekből a családokból nem kiemelni kell a gyerekeket, hanem kimenekíteni, ezzel párhuzamosan a malacosztogatásra szánt pénzekből meg kell erősíteni anyagilag és szakmailag is a nevelőszülői hálózatot. Miskolcnak nem több bűnözőre, hanem több adófizetőre van szüksége, ehhez azonban gyökeres változások kellenek – nyomatékosította a jobbikos politikus.
(Kuruc.info)