A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, aki az egyik tótkomlósi szórakozóhelyről ellopta egy fiatal lány táskáját és kabátját.
Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei április 19-én 3 óra 45 perc körüli időben Orosházán, az egyik szórakozóhely közelében igazoltattak egy férfit (előítéletességből és rasszista indíttatásból, bizony - a szerk.). Egy női kabát és táska volt nála. Az egyenruhásoknak azt állította, hogy mindkettő a húgáé.
Az intézkedés közben a 21 éves K. Csaba megpróbált észrevétlenül bedobni egy pénztárcát a rendőrautó alá. Miután ez nem sikerült, elismerte, hogy a kabátot és a táskát, amiben a földre került tárca volt, a közeli diszkóból lopta.
A rendőrjárőrök elmentek a szórakozóhelyre, ahol a meglopott lány éppen akkor vette észre, hogy az őrizetlenül hagyott dolgai nincsenek meg. Értesíteni akarta a rendőrséget, de erre már nem volt szükség. A rendőröktől visszakapta a kabátját, a táskáját és a pénztárcáját is.
Az Orosházi Rendőrkapitányság a 21 éves tótkomlósi K. Csaba ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozást a rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya május 26-án lezárta, és az eljárás iratait vádemelési javaslattal küldte el az Orosházi Járási Ügyészségre.
(Beol nyomán)