Nem volt ismeretlen a rendőrök számára az a 22 éves férfi, aki Tárkányban egy baltával megrongált egy Jézus-szobrot.
Rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. M. ellen. A 22 éves férfi a gyanú szerint 2015. május 29-én este Tárkány-Felsődinnye pusztán egy baltával megrongált egy Jézus-szobrot, amely összetörött. G. M.-et a helyi polgárőrök a helyszínen tetten érték, ők értesítették a rendőröket. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.
G. M. nem volt ismeretlen a komáromi nyomozók számára. Több alkalommal intézkedtek már vele szemben. Legutóbb 2015. május 16-án állították őt elő, miután a Tárkányi Polgárőrség vezetője tetten érte, amikor egy fakereszttel a vállán sétált a falu főútján. A gyanúsított állítása szerint Isten utasítására feszítette fel a templom oldalánál lévő rácsot, és emelte le a falról a keresztet. Akkor lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást vele szemben.
G. M.-et ezúttal nem engedték szabadon. Gyanúsítotti kihallgatását követően a Komáromi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.
(Police.hu)