Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:23 A szocialista ENSZ-főtitkár szerint még a járvány is a holocáfolást erősíti08:07 Holtan találtak egy embert egy Fóton kigyulladt házban07:45 Nevelt fia udvarán volt elásva az eltűnt bárnai férfi holtteste07:32 Gyorsan nő a külföldi vendégmunkások száma Csehországban06:49 Tízezer orvost és ápolót toboroz az olimpiára a japán kormány22:40 Bulgária meghosszabbította a rendkívüli járványügyi helyzetet22:16 Putyin és Biden megvitatta az orosz-amerikai kapcsolatok rendezését21:48 Az amerikai ENSZ-nagykövet felszólította a zsidókat, hogy fejezzék be a megszállást és a telepépítést21:19 Donáth Anna volt tanácsadója szerint simán bejut a parlamentbe a Mi Hazánk20:53 Döghús, szexuális zaklatás, kínzás, verés - egyetlen történetben az eltérő kultúra gyerekszeretete20:48 Görögországban betiltották a százfősnél nagyobb tüntetéseket20:35 Közös vállalatot alapít a Mészáros Csoport és a Stadler20:08 Vérontást ígérnek Szijjártó kijevi látogatására az "ukrajnai hazafiak"19:42 A fehérgyűlölet legújabb áldozata19:29 Börtönbe küldenék a lezárásellenes tüntetőket Hollandiában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

A miskolci városvezetés számára a megszálló oláhok a hősök - a magyargyilkosok emlékművénél koszorúztak

Reklám

A Jobbik döbbenten áll azon megmagyarázhatatlan eset előtt, mely szerint a helyi fideszes városvezetés a Hősök Napja alkalmából a Miskolcra törő román hódítók előtt tisztelgett, koszorút helyezve el a városunkat védő magyar katonákat utolsó emberig lemészároló román hadsereg emlékművénél - mondta Badány Lajos a helyszínen tartott tájékoztatóján.
Zoom
A Jobbik önkormányzati képviselője szerint ez a cselekedet súrolja a politikai provokáció határát, hiszen a Hősök Napja alkalmából nem általában a háborúk áldozataira, hanem a hazánkért életüket adó magyar hősökre emlékezünk. Erről a vonatkozó törvények is egyértelműen rendelkeznek.
Badány Lajos emlékeztetett: a Jobbik már korábban is felhívta a figyelmet a Szigligeti téren álló, 50-es évek végéről származó őskövületre. A rajta elhelyezett táblán olvasható szöveg mélyen sérti azon magyar áldozatok emlékét, akik városunk védelmében estek el. A korábbi szövetségeseiket hitszegő módon eláruló román hadsereg katonáit olyan hősökként magasztalja, akik „életüket adták a proletár internacionalizmus eszméjéért és hazánk felszabadításáért.”
Zoom
A történelmi tényszerűséghez viszont hozzátartozik, hogy a Miskolcot ostromló román katonáknak fogalmuk sem volt arról, hogy mi az a proletár internacionalizmus, és eszük ágában sem volt „felszabadítani” minket, hanem Észak-Erdély visszaszerzésének reményében egyértelműen ellenségként tekintettek ránk - jelentette ki a jobbikos képviselő.
A politikus sajnálatosnak nevezte, hogy a "tudatzavarban szenvedő és megfelelési kényszertől hajtott politika mára odáig süllyedt, hogy a védtelen erdélyi magyar lakosságot brutális kegyetlenséggel legyilkoló ellenség csapatai előtt rótta le kegyeletét."
Frissítés: a Fidesz saját oláhimádata helyett a Jobbikot szégyelli
Szegedtől, Nyíregyházán át Miskolcig, szerte az országban vannak emlékművei a második világháborúban elesett román katonáknak - kezdi a dolgok összemosását Soós Attila a miskolci Fidesz képviselőcsoportjának vezetője.
Ez a "hon"atya szerint természetes, hiszen a háborús harcok áldozatait, az elesettek emlékét, a görög–római kultúra folytonosságát biztosító keresztény kultúrkörben mindenki tiszteli. Tragikus azoknak a sorsa – bármely nemzethez tartozzanak is -, akik háborúba mentek, életüket adták és távol hazájuktól nyugszanak. Sajnos magyar hőseink legtöbbje is idegenben nyugszik - teszi hozzá. (Persze jó kérdés, hogy például a Trianonban elcsatolt területet idegen földnek tekinti-e. Van egy tippünk - a szerk.)
A halottak emlékét tehát mindenki tiszteli. Kivéve a miskolci Jobbikot, akiknek zavaros beszédű képviselői nem bírják elviselni a Szigligeti Ede téren meghúzódó világháborús emlékművet. Ez szégyen, mindenekelőtt a miskolci Jobbik szégyene - folytatja Soós a polkorrekt ájtatoskodást
Hasonló mélységig jutott városunkban az MSZP. Ez a párt ma már csak a bográcsozni tud. Ennek a pártnak ma már semmit sem jelent a föláldozott magyar élet, azok emléke, akik évszázadokon keresztül életüket adták országunkért. Ezt onnét lehet tudni, hogy a miskolci MSZP-sek közül senki, de senki nem volt képes megemlékezni a magyar hősök emlékünnepén a magyar katonákra és civilekre, akik az életüket áldozták Magyarországért - rúg bele a nemzetárulásban hagyományosan szövetséges posztkommunista utódpártba is a narancsos képviselő.
A Jobbik szerint miskolci Fidesz az elmúlt 4 évben megszerette a román hadsereget
A Fidesz frakcióvezetője közleményében nyilvánvalóan igyekszik összemosni a háborús áldozatokról történő tiszteletteljes megemlékezés fogalmát a magyar országgyűlés által törvénybe iktatott Hősök Napjának jelentésével, így próbálva igazolást keresni a miskolci városvezetés példátlan tettére, hogy a „hazánk védelmében hősi halált halt magyar katonák” emléknapján a román hadsereg áldozatairól emlékeztek meg - írja kedd délutáni közleményében Badány Lajos.
A nemzeti képviselő emlékeztet, hogy 2011-re, Molnár Péter, a KDNP miskolci frakcióvezetője a Minap hasábjain még így nyilatkozott: „….sokakat felháborít a Szigligeti Ede téren álló emlékmű is, amely a "román felszabadító hadsereget" dicsőíti. A Kereszténydemokrata Néppárt kezdeményezni fogja, hogy ezt távolítsák el a parkos köztérről...”
Az eltávolítás szorgalmazása helyett ma már láthatóan ragaszkodnak az emlékmű megtartásához, amelyet – határozott szándékuk bizonyítása céljából - a magyar hősök emléknapján demonstratív módon meg is koszorúztak. Hiába az idők változnak, s a még egykor világosnak tűnő beszédekből mára csak az egyre zavarosabb tettek maradtak - áll a közleményben.
(Kuruc.info - Boon nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready