A 2014 előtt tizenkét éven át polgármesterként dolgozó Tordai Sándor (független) került ki nyertesen a Pest megyei Püspökszilágyon tartott időközi önkormányzati választásból vasárnap - közölte a község jegyzője az MTI-vel.
Babinka Magdolna elmondta, hogy a 755 lelkes Pest megyei községben négytagú képviselő-testületet is választottak, miután a testület áprilisban kimondta feloszlását. A képviselők döntésüket azzal indokolták, hogy nem akarnak tovább dolgozni a tavaly ősszel megválasztott polgármesterrel.
A mostani, 65 százalékos részvétel mellett megtartott voksoláson a négy független induló közül a 2014 előtt már egyszer hivatalban lévő Tordai Sándor kapta a legtöbb, 229 szavazatot, így ő győzött. Jáncsy Pál 101, Rottenhoffer István 47, Huszár László pedig 7 voksot gyűjtött - mondta a jegyző.
A négy képviselői helyért 11-en mérették meg magukat (többen folytatni szerették volna a munkát), de a magát feloszlató testületnek csupán egy tagja kapott elegendő szavazatot, ő 2014 előtt Tordai Sándor mellett alpolgármesterként tevékenykedett - tette hozzá Babinka Magdolna.
(MTI)