A korábbi gárdakapitány, Kiss Róbert állítólagos embercsempészési ügye kapcsán kiadott, valótlanságoktól hemzsegő kormánypárti sajtóközlemények miatt - ahogyan azt már kilátásba helyezte - a Jobbik megindította a megfelelő jogi eljárásokat.
A hazugságok tételes cáfolatát követően a valótan állítások sorozatát hangoztató Fidesz, illetve a Fidelitas ellen a nemzeti párt előterjesztette a keresetet a Fővárosi Törvényszéken, amelyekben bocsánatkérést és a pártot ért sérelem megfelelő kompenzálását kéri a bíróságtól.
Mint ismeretes, az illegális bevándorlók beözönlését megakadályozni képtelen Fidesz korábban több ízben is arról beszélt Kiss Róbert ügye kapcsán, hogy a jobbikosok a migránsokkal üzletelnének. A kormánypárt azt a hazug kérdést is feltette, hogy "a törvénytelen bizniszből mekkora összeg folyt be a Jobbik pártkasszájába". Az igazság ezzel szemben az, hogy Kiss Róbert sohasem volt a Jobbik tagja, de már évek óta a Gárdához sincsen semmi köze. Ráadásul a Fidesz azt is valótlanul állította, hogy Kiss Róbert embercsempészetbe keveredett, hiszen a nyomozó hatóság a sajtóhírek szerint megszüntette ellene a nyomozást - áll a Jobbik közleményében.