Elfogták azt a szerb embercsempészt, aki a rendőrök elől egy kisteherautóval menekülve autóbusznak ütközött Ásotthalom külterületén csütörtök reggel.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Várkonyi Gergely közölte, helyi mezőőrök kértek segítséget egy olasz rendszámú kisteherautó megállításához az államhatárra tartó járőröktől. A rendőrök a jármű után indultak, a menekülő kisteherautó egy autóbusznak ütközött. A teherautó sofőrje elmenekült a helyszínről.
Kiderült, hogy a kisteherautóba 44 határsértőt zsúfoltak, akik "természetesen" szír állampolgárnak vallották magukat. Közülük egy férfi megsérült. Egy mezőőr az embercsempészek követése közben könnyebben megsérült.
A rendőrök megállítottak egy személyautót is, mivel felmerült, hogy az abban ülő két ember - egy 18 és egy 41 éves szerb állampolgár - is részt vett a bűncselekmény elkövetésében - tudatta a szóvivő.
A rendőrök a menekülő sofőrt, egy 20 éves szerb férfit kora délután Ruzsa és Zákányszék között elfogták. Az elsődleges adatokkal ellentétben a férfinak nem utazott társa a kisteherautóban.
Korábban írtuk: Busznak ütköztek a menekülő embercsempészek Ásotthalomnál
Busznak ütközött egy határsértőket szállító kisteherautó csütörtök reggel Ásotthalomnál, az embercsempészek elmenekültek a helyszínről.
Az ásotthalmi mezőőrök kértek segítséget egy olasz kisteherautó megállításához az államhatárra tartó járőröktől Ásotthalom külterületén csütörtök reggel. A rendőrök megpróbálták feltartóztatni a járművet, amely menekülés közben egy autóbusznak ütközött az 55-ös főút 29-es kilométerének közelében. A két embercsempész elszaladt, a rendőrök még keresik őket.
A kisteherautóban 35 határsértőt találtak, akik persze szír állampolgárnak vallották magukat. Közülük egy férfi sérült meg, a buszban anyagi kár keletkezett. Egy mezőőr az embercsempészek követése közben könnyebb sérülést szenvedett.
A rendőrök a helyszínről előállítottak két szerb állampolgárt, akik a balesetet szenvedő embercsempész jármű előtt haladtak, vizsgálják, ők részt vettek-e a bűncselekmény elkövetésében.
(MTI nyomán)