A volt fideszes önkormányzati képviselőt jogerős bírósági ítélet kötelezte erre, melynek teljesítésére a minap került sor. Emlékezetes, hogy Turiné Orosz Margit valótlan állításokkal próbálta lebeszélni az embereket arról, hogy a Jobbik jelöltjére szavazzanak. Szerencsétlenségére hangfelvétel készült a beszélgetésről, mely azóta bejárta az internetet. A hangfelvétel megtekinthető itt.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom pert indított Turiné Orosz Margit ellen, melyben kérte a bíróságot a személyiségi jogi jogsértés megállapítására. Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék a hangfelvételen elhangzó egyértelmű jogsértések ellenére elutasította keresetünket, melyet megfellebbeztünk - írja közleményében Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletében megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletet, és megállapította, hogy Turiné Orosz Margit megsértette a Jobbik jó hírnév védelméhez fűződő jogát, és kötelezte arra, hogy fejezze ki felénk sajnálkozását.
Reméljük - folytatja a polgármester -, hogy Turiné Orosz Margit valóban megbánta szavait, és nem csak a jogerős bírósági ítéletnek köszönhetjük kedves levelét. A levél tartalma a következő:
„A Debreceni Ítélőtábla Pf.I20.240/2015/4. sz. ítéletének megfelelően sajnálkozásomat fejezem ki – az ítélet szerinti jogsértés tényének elismerése mellett – a 2014. október 12. napján tartott polgármester-választással összefüggésben tett, három személy magánbeszélgetéséről, titokban a hozzájárulásom nélkül hangfelvétellel rögzített kijelentésemmel kapcsolatban. - Turiné Orosz Margit”
(Kuruc.info)