Visszautasította a kormány, hogy korábban, még az Orbán-Simicska-háború előtt beleszólt volna a Hír TV műsorainak témaválasztásába, illetve a hírek feldolgozásának módjába. Erre a csatorna vezérigazgató-helyettese utalt, aki szerint ennek a gyakorlatnak a megszűnését felszabadulásként élték meg.
A kormány "hisz a demokrácia alapértékeiben, így a független és szabad sajtóban is", ezért visszautasítja a Hír TV vezérigazgató-helyettesének utalásait arra, hogy korábban, az Orbán-Simicska-háború kirobbanása előtt a kormányzati kommunikáció befolyásolta a témákat és azok feldolgozását is a televízióban.
A Kormányzati Információs Központ így válaszolt a Kovács Zoltán kormányszóvivőnek küldött kérdésekre, Tarr Péter vezérigazgató-helyettes Kreatívnak adott interjújára reagálva. Hozzátették: "értjük, hogy a Hír TV vezetése, mivel tulajdonosuk végletesen szemben áll a kormánnyal, ilyen manőverekkel próbálja újrapozicionálni magát".
Az interjúban Tarr Péter arról beszélt, hogy korábban ez a televízió ezer szállal a kormánypártokhoz köthető médium volt." A kormány kommunikációjáért felelős emberek heti rendszerességgel jártak be eligazítani a vezérkart. Ez február 6-ával megszűnt - utalt Simicska Lajos emlékezetes kirohanására.
Tarr Péter szerint azóta kormányzati kommunikációs embernek nem kell engedélyt adnia ahhoz, hogy kit hívnak be, milyen témát dolgoznak fel, és milyen módon.
"Témákat állítottak le fentről, ez is megszűnt" - állapította meg a vezérigazgató-helyettes, aki szerint "felszabadulásként éltük meg, ez a tévé lett a szabadság kis szigete a magyar médiában."
(Origó nyomán)