A Jobbik szerint miközben a Fidesz a nyilvánosság előtt élesen támadja a baloldalt, addig a háttérben segíti a volt szocialista és szabaddemokrata politikusokat.
Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a nagy infrastruktúraberuházásokat évek óta igazolhatóan felosztja egymás érdekeltségei között a jobb- és baloldal.
A jelenlegi kormányoldal emellett másként is segíti elődeit - folytatta a politikus, példaként említve többek között Kóka Jánost, az SZDSZ korábbi elnökét, aki Szijjártó Péter külügyminiszter segítségével járja a világot, az üzletkötésben pedig diplomata útlevél segíti.
A Jobbik képviselője szerint a Fidesz azért tekintett el az ígért elszámoltatástól, mert korábban a szocialisták sem vonták felelősségre az első Orbán-kormányt.
A Quaestor-botrányban is nagykoalíciós összekacsintás történt, hiszen a cég korábbi vezetője a volt szocialista és a jelenlegi Fidesz-kormánnyal is jó kapcsolatot ápolt - értékelte Volner János. Közölte, a Jobbik kormányra kerülve antikorrupciós központot hozna létre és mindkét oldalt elszámoltatná.
(MTI nyomán)