Még a héten bejelentik a felek a TV2 újabb tulajdonosváltását, a vevő nem meglepő módon a "kormányzati körökben jól mozgó" "Andy" Vajna - írja a Figyelő.

A lap szerint bő kéthónapos tárgyalássorozatot követően a napokban írta alá "Andy" Vajna a TV2 megvételéről szóló szerződést. A szerződéskötést még a héten bejelentik.
Zoom
Vajna állítólag a jelenlegi tulajdonosi kör valamennyi tartozását átvállalja és ki is fizeti őket. Simon Zsolt és Yvonne Dederick, a csatornát másfél éve megszerző menedzserek a hírek szerint pénzügyileg nem jár rosszul az eladással, többet kapnak a médiavállalkozásért, mint amennyit eddig fizettek érte. A tranzakció értéke összességében minden bizonnyal meghaladja a 20 milliárd forintot.
A szerződés aláírása ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az új tulajdonos már jövő héten házon belül lesz, hiszen a vásárt még a versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia, illetve vannak egyéb olyan szerződéses ügyei is a csatornának, amit a váltás előtt rendezni kell. Év végére ugyanakkor egész biztosan a Fidesz-közeli vállalkozó tulajdonába kerül a második legnagyobb hazai kereskedelmi csatorna.